Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Bu Galibiyet Necati Hoca’ya Armağan!

Ç. Rizespor Ligin sonlarına yaklaşırken işin ciddiyetini anlamış olacak ki; temposunu iyice artırıyor.

Ç. Rizespor için her şey kusursuz mu? Elbette ki hayır. Ama Eskişehirspor karşısında gördük ki; Pres, Tempo, özellikle kanatları çok iyi kullanabilen bir görüntü verdi. Ç. Rizespor.. Bu anlamda Ç. Rizespor inanılmaz derecede gelişmiş.

Ç. Rizespor kötü gidişe dur demek için manevi duygulara da şiddetle ihtiyaç duyulmuş olacak ki; doğrusu da bu olsa gerek, hafta içi kesilen Kurban ve Necati Hoca’nın (inananlar için) Rize Yenişehir sahasına gelerek yaptığı dua sayesinde olacak ki; korkunç bir tempoyla oyuna başladı. 287 Günlük esaret bu maçta alınan galibiyetle son buldu.

Eskişehirspor İlk yarı kafayı kaldıracak fırsatı bulamadı İki top yapamadı dersek yeridir. Zaten daha oyunun 2. Dakikasında Ç. Rizespor öne geçince çok daha rahat oynamaya başladı. Aslına bakılırsa bu dakikadan sonra bulunacak ikinci gol maçı korkunç farka götürebilecekken ikinci gol geldi ama ilik yarıda tamamlanmış oldu.

Ç. Rizespor gerek defans olarak, gerek orta saha ve gerekse ileride kolektif futbolun güzelliklerini ortaya koydu.

Sonuç olarak: Ç. Rizespor Rize Yenişehir Stadında 287 gün ve 11 Maç sonunda ilk bir maçı gol yemeden tamamladı.

Hikmet Karamana da bir çift sözümüz olsun. Öncelikle başta kendisi ve ekibini candan kutluyorum. Tebrik ediyorum. Hikmet Hoca: ‘’Spor tarihinde hiçbir takımın böylesine olumsuz bir serisi yoktur’’ demiş.. Ancak dualara da inanmak istememiş… Eğer Necati bu sahada böylesine güzel ve içten, başarılı olunması için yaptığı Duayı yapmamış olsaydı; 287 gün değil 1087 Gün daha beklerdin ve bu seriyi bozmaya da ömrün yetmezdi.

Teşekkür et yeter…

Orhan YAZICILAR
Önceki ve Sonraki Yazılar