Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BU GİDİŞ HAYRA ALAMET DEĞİL!..

 En başta söyletelim. Ç. Rizespor’da bu gidiş hiç de hayra alamet değil!.

Futbol düzen ve sistem oyunudur. Bu kavramları iyi kullananlar elde edilecek gol pozisyonları sayesinde gerçek anlamına ulaşmış olur. Oynadığın oyunda gol atamazsan, bu sıkıntıyı yaşarsan bile futbol oynarsın. Bunun adına da futbol denir. Sen bunun hangisini yapıyor ya da yapmaya çalışıyorsun. Hiç birini!

İşte Hikmet Karaman Hoca’nın talebeleri ne futbol oynuyor ve ne de gol atabiliyor. Bunların hiçbirini yapması ya da yapabilmesi mümkün değildir. Hikmet Hocanın; gerek futbol mantalitesi, gerekse oynattığı futbolla başarılı olması bu saatten sonra pek mümkün görünmüyor. İnşallah gelecek adına bizler yanılmış oluruz.

Bundan sonra artık; ne söylersek söyleyelim, ne yazarsak da yazalım hepsi boş. SEYİRCİ Mİ?

Düşünün ki gitme eğiliminde ki maçı, bir avuç Beşiktaş seyircisi çevirebildi. Bu başka takımların seyircileri için de geçerlidir. Ancak bizim seyircimize gelince!.. Takımını itekleme yerine oturmuş çıtlatmaya devam ediyor.

Bakalım nereye kadar!...

Maça gelecek olursak: Bir defa süper ligde en iyi futbol ve em iyi kadroya sahip Beşiktaş’tır. Bu bi gerçek. Ancak sen de aynı ligde oynuyorsun. Ona göre kadronu kuracak ve hocanı seçeceksin. Biz ne yaptık? Tam tersini..

Beşiktaş yorgun gelmişti Rize’ye. Bunu fırsata çeviremedik. Bu takıma karşı defansif futbol benimsendi ve kontra futbol oynayarak gol arama derdine düştük. Buna senin gücün yeter mi? Yetmedi. Bu oyununla Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdün. Haa diyeceksin ki açık futbol oynasaydık çok fark yerdik. Olsun.. Hiç olmazsa futbol seyrederdik. Sonuçta ne değişti ki? Koca bir hiç…

Maçla alakalı söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum. Ç. Rizespor tarihinin en kötü transferlerini gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda da en kötü futbolunu oynuyor. Geçen sene gönderdiği futbolcuların neler yaptıklarını oturup televizyonlardan izlesin. Biz de izliyoruz.

Bu gidişatın sonu hiç de hayırlı olmayacaktır.

Şimdiden söyleyelim.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar