Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR GALİBİYETİ UNUTTU!..

 Samsun’da oynanan Karadeniz derbisinde tatsız, tuzsuz oynanan bir maç sonucunda kazanan olmadı.
‘’Kasap et derdinde; koyun ise can derdinde’’ mantığı ve hareketiyle maddi sıkıntı ve kayyum tarafından yönetilen komşu takım Samsunspor; evinde misafir ettiği Ç. Rizespor karşısında mutlak galip gelmeyi amaçlıyordu.  
Bu maça çıkarken her iki takımın önemli hesapları vardı. Samsunspor; alacağı 3 puanla düşme potasından kurtulmayı ve yukarılara doğru tırmanmayı hedefliyordu. Ç. Rizespor ise son haftalarda kaybettiği puanlarla, her ne kadar ligin zirvesinde demir atmış olsa da, öyle çok rahat değildi. Bu maçtan mutlak galibiyet almayı hedeflemişti. 
Ç. Rizespor deplasmanlarda daha iyi oynuyor ve rahat galip geliyordu. Bu maçta görüldü ki; geçen hafta Elaziğsporla oynadığı futbolla eş değer bir oyun ortaya koydu.
Bu maçta Ç. Rizespor her nedense çok pas hatası yaptı. Hatta enteresan olan anlaşılması mümkün olmayan bir şey daha vardı ki, o da her bir futbolcunun birbirlerine verdikleri pasları ya çok yumuşak, ya da hedefi bulmayan paslar oldu. Bu da rakibin işine yaradı. 
Sonuç olarak: Bugün izlediğimiz Ç. Rizespor’un sadece bir topu yan direkten döndü. Onun dışında oynanan oyundan ne futbolcular bir şey anladı; ne de oraya giden taraftarlar ve biz izleyenler. Öylesine kör dövüşü gibi, kimin ne yaptığı anlaşılmayan bir maçın sonucu da böyle olur.
Yine de alınan bir puana sevinmekten başka çaremiz yok. Hiç olmadığından iyidir. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar