Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR DARMADAĞIN !

 Yazıma başlamadan önce ‘’Bu mağlubiyeti de kime yazalım?’’ diye düşündüm.. Geçen hafta iki Kartal’a yazdım. Bu hafta inanın kime yazacağımı ben de şaşırdım. Tüm camiaya gelsin o zaman…..

Geçen hafta yazmıştım. ‘’Perşembe’nin gelişi, çarşambadan bellidir’’ Çünkü geçen hafta Gazişehir Gaziantep’e  kendi sahanda 2-1 mağlup oluyorsun, daha henüz kendine gelemeden Başakşehir den büyük bir darbe daha yiyorsun. Hem de 5 golle. Bu takım kolay kolay  iflah olmaz. Düzlüğe de bu şartlarda çıkmazı çok zor. Lig’e asılı bir şekilde devre arasına kadar devam eder. Çünkü oyun mantalitesi ve kadro açısından lig’in en zayıf takımı…
 
Süper Lig’in 6. Haftasına gelinceye kadar 8 puan toplayabilen Ç. Rizespor ilk başta taraftarını mutlu etmişti. Sonra ne olduysa duraklama dönemine girdi ve böylece de bir süre daha devam etmesi muhtemeldir.
 
Maç sonrası İsmail Kartal ‘’Hak etmediğimiz bir skor aldık’’ demiş. Ben de kendisine soruyorum. Hak ettiğin hangi oyunu oynadın ve hak ettiğin kaç gollük pozisyonun vardı? Bi defa şunu söylesen anlarım. ‘’Medipol Başakşehir bizden 4-5 gömlek üstün bir takım. Kadrosu bizden çok daha kaliteli ve yetenekli’’ 
 
Kartal ayrıca; Mostopha ve El Kabir ile ayak bileği çatlayan Umar Aminu’nun yokluğunu çok hissettik. Dedi.. tabii ki çok doğru demiştir. Bu oyuncular Rize için önemli.  
 
Ancaaak.. İsmail Kartal açıklamalarına devam etmiş… demiş ki; Transfer döneminde bazı oyuncuları transfer etmek istediklerini, fakat maliyetlerinden dolayı yapamadıklarını ifade etmiş.
Şimdi ben de soruyorum: İsmail Kartal o zaman başkan Hasan Kartala deseydi ki; bak Hasan başkanım.. biz Vedat’ı Fenerbahçeye veriyoruz. Ordan da 3-4 tane takas yoluyla irili ufaklı topçu aldık. Bu aldıklarımızın takıma çok büyük katkı sağlayacaklarını sanmıyorum. Bunları almak yerine fiyatı artırıp, 3-4 futbolcu yerine bir tane kaliteli topçu alalım diyebilirdin. Niye demedin? Ya da diyemedin?. Başkan kartal zaten Fenerbahçe’nin kongre üyesi. Ç. Rizespor’un menfaatlerini düşündüğü kadar Fenerbahçenin de menfaatlerini daha ön plana çıkarmanın gayreti içinde oldu.
Sonuç olarak: Bu takım daha çok Rize taraftarının başını ağırtmaya devam edeceğe benziyor. İnşallah kötü kabüs görmeye devam etmeyiz. Kısa sürede toparlanıp, ligde hak ettiği yere gelir. Ama gidişat hiç de iyi değil… 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar