Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR İLK YARIYI MUTLU KAPATTI..

Ligin başından ilk yarının son maçına kadar evinde oynadığı ve kendi taraftarının ilgi göstermediği tüm maçlarda olduğu gibi bu maçta da çok az seyirci karşısında Ç. Rizespor; zorda olsa İstanbul Başakşehiri 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Ç. Rizespor bugün Kweuke ve Orhan Ovacıklı gibi en önemli silahlarından mahrum olarak sahaya çıkarken; seyircinin eyvah! Kweuke yok ! işimizde oldukça zor söylemleri karşısında çok şükür ki; önemli sıkıntı yaşanmadan bu maçı almasını bildi.

Elbette ki önemli oyuncuların yokluğu dezavantaş gibi görünse de; mevcut oyuncular ve Hikmet hocanın dikkatli ve istekli olmaları oyunu lehimize çevirdi. İlk yarıda Başakşehir takımı çok rahat toplar çevirdi ve bu yarıda da 1-0 öne geçti. Bunda Ç. Rizespor’un gerek oyun içerisindeki futboluyla, gerekse yediği golde çok barız hataları görünürde yoktu.

İkici yarı bambaşka bir Ç. Rizespor izledik. Henüz oyunun 50’ci dakikasında her zaman olduğu gibi çirkefliğiyle tanınan Emre Belezoğlu; yine aynı hareketleri yaparak kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu da Ç. Rizespor’un işini oldukça kolaylaştırdı. Bundan sonra Ç. Rizespor hem oyun üstünlüğünü, hem de oyun disiplinini ele geçirdi. Bu başarının semeresini 61’ci dakikada Deniz Kadah’ın attığı berberlik golüyle gördü 1-1.

Ç. Rizespor rakip takımın 10 kişi kalması karşısında çok disiplinli oynadı. Hiç faul yapmadan ve ayağa pas yaparak sahaya yayıldı. Rakibe orta sahayı geçirmedi. Kanatları çok iyi kullandı ve neticede 2’ci gole kavuştu. Elbette ki bu galibiyet golüne futbolcular ve az sayıdaki taraftar çok sevindi. Niye sevinmesin ki? Çünkü ilk yarıda 24 puana ulaşmak çok önemliydi. Bu da oldu.

Sonuç olarak: İlk yarıda Ç. Rizespor önemli bir avantaj elde etmiş oldu. İnşallah devre arasında önemli bir iki takviye ile iyi bir kamp sonucunda ikinci yarıda çok daha güzel işler yapar.

Son söz olarak bu takıma bu şehir; sonuna kadar sahip çıkmalıdır. Bunun karşılığını da sabırlı bir şekilde beklemelidir.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar