Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR KWEUKE İLE UYANDI!..

 Kweuke gibi bir futbolcunuz varsa; hem asistiniz hem de golleriniz hazırdır demektir. Yani sıkıntı yok demektir. Onu izlerken şahsen ben ve tüm taraftar inanıyorum ki; çok büyük keyif aldık. O güzlü fiziğiyle sahanın her tarafında o vardı. Kaptanlık bilinci ve sorumluluğu ile; hem teknik heyeti hem de taraftarını mutlu etmesini bildi. Yani Kweuke 1 gol, 1 asistle gecenin en parlak yıldızı oldu.

Teşekkürler KWEUKE!...

Maça gelecek olursak; Ç. Rizespor son 4 maçında 1 puan kazanan Ligin dişli ve en sert oynayan takımı Gençlerbirliğini Kweuke ile yıktı.

1.ci dakikadan 45’ci dakikaya kadar sezonun belki en iyi futbolunu oynayan bir Ç. Rizespor takımı sahadaydı. Bunda Kweuke’nin 11’ de olması kadar, onun tam anlamıyla geri dönüşünün takım üzerinde yarattığı pozitif etkinin de payı çok büyüktü. Ataklarda daha özgüvenli bir şekilde çıkan Ç. Rizespor üst üste yaptığı baskınların sonucunu daha oyunun 12. Dakikasında elde etti. Kweukw’nin asistiyle Jantscher golümüzü kaydetti 1-0

Bu gol sonrası Ç. Rizespor daha da coştu. Coştukça da sayısız gol pozisyonları buldu. Ancak sonuç çıkmadı.

İkinci yarı Ç. Rizespor skor avantajını kullanma derdine girdi. Gençlerbirliği bunu fırsata çevirince Vedat Murigi ile 1-1 beraberliği yakaladı.

82.dakikada şapkadan bir penaltı çıktı. Olmayacak bir pozisyonda Khalili etrafı bomboş iken topu eliyle önüne aldı. Tabii ki bu acemice hareket sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Kweuke Ç. Rizespor’u yeniden öne geçirdi..2-1

Sonuç olarak: Eğer ki; Ç. Rizespor bu karşılaşmada 3 puana uzanamasaydı, galibiyet hasreti 5 maça çıkacak ve ligin henüz başı olmasına rağmen takımın morali dip yapacaktı. Böylece alınan 3 puanla; solunum cihazından şimdilik kurtulmuş ve derin bir nefes almış oldu.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar