Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR SADECE MORAL BULDU

 Adama sormazlar mı; şimdiye kadar neredeydin? 
Bana göre Ç. Rizespor; önceki gün Bursaspor’a attığı yarım düzine gol sonrasında aldığı üç puan için sadece mutlu oldu. Zaten o takıma son haftalarda bolca gol atamayanları Bursalılar dövüyordu. Öyle de oldu.
Şimdi bu maçın analizini yapmamızın çok da gerekli olduğunu zannetmiyorum.
Zaten maça gelmeyenler bu maçı TV den izlemişler, onlarda Ç. Rizespor adına oynanan güzel oyun, ancak Bursa’nın kötü oyunu karşısında ve atılan yarım düzine gole sevinmişlerdir. Hepsi bu kadar.
Esas lig şimdi başlıyor. Çünkü kalan 4 maçın ikisi dışarda, ikisi içerde oynanacak.
Ez kaza, bu maçların sadece birinde fire verilirse (Yenilirsek) bu iş bitmiştir demektir. Yani geçmiş olsun!.. Anlayacağınız bir şansımız daha var gibi görünüyor.
Haydi hayırlısı!...
GELELİM TRABZON KAYSERİ MAÇINA:
Tabii ki bu maça Ersun yanal ve talebeleri yatmış, bir şekilde 3 puan hediye edilerek; Kayserispor’a dolaylı yollardan katkı sağlanmıştır. Bu çok net bir şekilde görünmüştür. Olsun önemli değil. Zaten bugüne kadar bize karşı spor adına tutumlarını biz çok iyi biliyoruz.
Ersun Yanal; Kayseri Mağlubiyeti sonrası bunu teyit edercesine soyunma odasında futbolcularına sahip çıkarak şöyle demiştir. ‘’Moralinizi bozmayın. Ben her zaman böyle mağlubiyetler sonrası yanınızdayım. Hiçbir oyuncumu yolda bırakmam’’ demiş. Eee doğru da demiş. Adam sonuna kadar sahip çıkmış.
Adam haklı da!. Çünkü Kayserispor’a yenilmek için ne gerekiyorsa onu yapmış.
Sonunda da futbolcularına sonuna kadar sahip çıkmış.
Ligin en iyi golcülerinden bir olan Rodallega’yı maç 2-2 devam ederken oyundan alıyor. Bakarsın adam yanlışlıkla bir gol atarda maçı alırız. Korkusundan oyundan alıyor. Oyundan alınan Rodallega yedek kulübesini yumrukluyor. Sinirlerine hakim olamıyor. Çünkü oyun 2-2 berabere devam ediyor. Adam gol atmak için çırpınıyor; sen onu oyun dışı ediyorsun. Olacak iş değil ama; ben çok normal karşıladım.
Çünkü eski tecrübelerim vardı. Yanılmadım. Benim gibi hiçbir Rizeli de yanılmadı.
Şimdi diyeceksiniz ki; Trabzonspor’a neden laf atıyorsun. Laf atmıyorum. Bursa maçında birkaç seyircimiz haklı olarak Trabzonspor’a tepki göstermişti. Ben de onların sesini buradan duyurmaya çalıştım. Kimseyi suçlamaya hakkımız yoktur.
Ne yaptıysak; biz kendimize yaptık. 
Sadece bunu bir kenara anekdot diye düşelim dedik.
Hepsi bu kadar.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar