Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR’DA YÜZLER GÜLDÜ!..

Ç. Rizesporlu taraftarın özlediği ve soluk soluğa izlediği bir futbol maçı oldu. Oynanan bu güzel oyun karşılığında; atılan birbirinden iki güzel golle üç puanı alarak rahat bir nefes şimdilik almış oldu.

Ç. Rizespor deplasman da bunu hep yapıyor. Hem iyi futbol hem de galibiyetleri deplasmanlar da tercih ediyor. Henüz kendi saha ve seyircisi önünde galip gelememenin mutluluğunu taraftarına tattırmış değil. Bunun başlıca önemli sebeplerinden biri, kendi sahasında rakip takım iyi kapanıyor ve Ç. Rizespor’un forvetinin de güçsüz kalması galibiyeti engelliyor. Ancak deplasmanda oynadığı maçlarda rakibi açık futbol oynamak zorunda olduğu için; Ç.Rizespor bunu iyi değerlendiriyor. Hem rahat ve en fazla golü atıyor, hem de galip gelmesini biliyor.

FUTBOLA DÖNERSEK:

Yeni transfer Obraniak; bu maçta daha net bir şekilde görüldü ki; hem oyun kurucu, hem de forvet olarak oyuna başladı. Hikmet Karaman için akılcı bir seçimdi bu. Obraniak’ın zaten iyi bir kumaş olduğu bu maçta net bir şekilde ortaya çıktı.

İlk 20 dakika Gençlerbirliği üzerinde anormal baskı kurarak 8. Dakka’da öne geçme başarısını gösterdi.

KİM HAK ETTİ:

Bu maç ta Ç. Rizespor oynadığı disiplinli oyunuyla Gençlerbirliği eksik kalmamış olmasaydı bile yine kazanan taraf olacaktı. Çünkü oyunun başından sonuna kadar hakimiyetini elinde bulundurdu.

Gençlerbirliği’nin deneyimli Kulüp başkanı İlhan Cavcav maç sonrası hakemlere yüklendi. Bu kadar futbolu iyi bilen ve Türk futboluna önemli katkısı olan sayın başkan bu maçı izlemeden mi konuştu?

Kendi sporcularının oyun içinde yaptıkları sert faul ve yoğun itirazlarının karşılığı ne olmalıydı? Oyundan atılan her üç futbolcusunun da bunu fazlasıyla hak ettiğini ve onları sorguya çekmesini salık veriyorum. Alınan bu galibiyeti Ç. Rizespor fazlasıyla hak etmiştir. Bu galibiyete oyunda olan her bir futbolcunu büyük katkısı olmuştur. Başta Teknik heyeti ve tüm futbolcuları kutluyorum.

Önümüzde çok önemli iki maç vardır. İlki Kupa maçı Beşiktaş’la hafta arası. Bunu çok önemsemiyorum. Ama Pazar günü aynı Beşiktaş’la lig maçında karşılaşacağız. Bu bizim için son derece önemlidir. Hem sahamızda ilk galibiyeti, hem de ligde yerimizi ve gidişatımızı belirleyecek önemli bir maç olacaktır.

Bu her iki maçta Rizeli taraftara büyük görev düşüyor. Konya’yı örnek gösterebilirim. Her maçını 25 Bin taraftarı karşısında oynuyor.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar