Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR’DAN İYİ SİNYALLER!..

Dün gece Ç. Rizespor beni çok şaşırttı. Çünkü Ç. Rizespor bugüne kadar kendi sahasında Fenerbahçeyi hiç yenememiş, bilakis farklı yenilgiler alarak sahadan hep mağlup ayrılıyordu.

Ancak bu maçta görüldü ki yıldızlar topluluğu hatta Avrupa’nın birkaç ülkesinin milli takımlarının gözdeleri olan futbolculardan kurulu bir Fenerbahçe vardı Ç. Rizespor karşısında. Ancak bu kadar oynayabildi. Ama umduğunu bulamadı.

Oyunun geneline bakıldığında sadece son 10 dakikalık baskı dışında Ç. Rizespor Fenerbahçeyi sahadan adeta sildi diyebiliriz.

Ç. Rizespor ilk defa orta sahayı bu kadar rahat geçebildi. Fenerbahçe’nin defansının arkasında çok rahat toplar atıp, pozisyonlar bulabildi.

Fenerbahçe’nin golüne gelince: Bu golde Van persie kalitesi vardı. Bugüne kadar çok goller izledim, seyrettim. Burada da hem çıplak gözle hem de TV den seyrettim çok ustaca ve zeka dolu bir gol oldu.

Ç. Rizespor ilk yarıda ki baskısını ikinci yarı devam ettiremedi. Ancak girdiği pozisyonlarda kaleci Volkanı aşamadı. Çünkü çok günündeydi. Penaltıdaki kurtarışı ve dönen toplara müdahalesi, Kweuke’nin baş başa kaldığı pozisyonlar…Kısaca yaptığı kurtarışlarla takımının bir puan almasını sağladı.

Ç. Rizespor’un gerek defansı, gerekse orta sahası çok ciddi ve disiplinli işler yaptı. Bu maçta rakip topu kapınca anında topa basmaları ve yardımlaşmaları adeta zirve yaptı diyebiliriz.

Sonuç olarak bu maçta görüldü ki Fenerbahçe oynadığı futbolla iki puan kaybetmedi, sadece 1 puan alabildi.

Ç. Rizespor Ligin daha ikinci haftasında topladığı 4 puan ve oynadığı futbolla ilerisi için, daha doğrusu bu sezon ligde çok rahat bir yerde olabileceği sinyalini verdi…

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar