Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇAYIN’DA TADINI KAÇIRDILAR!...

 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın birkaç gün önce yayınladığı hileli ürünler arasında bulunan Çay Firmaları neredeyse Türkiyenin her tarafında harıl harıl satılıyordu.

Bir iki gün önce Sosyal Medyada elden ele dolaşan hileli Çay marka ve bitki, çay ve kahve ürünleri vatandaşın özellikle Çay içme keyfini de kaçırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddeleri ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürününü kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlıktan birkaç gün önce yapılan yazılı açıklamada, ülkede gıda güvenirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla resmi kontrol faaliyetlerinin bakanlık tarafından yürütüldüğü net bir şekilde biliniyor.

Laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, gıdaları üreten, ithal eden veya satan firmanın adı, markası parti ve ya seri numarasını içeren bilgilerin bildiğiniz gibi kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Bütün bu ürünlere ilaç etken maddesi ve gıda boyası tespit edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar; sudan sonra en çok içtiğimiz çayın tadını kaçıranları lanetliyoruz. Demek ki; büyük markalardan şaşmamak lazım dediler.

Önceki ve Sonraki Yazılar