Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇOCUKLARI ALLAH SEVGİSİYLE YETİŞTİRMEK!..

 Çocuğumuzu Rabbimizin sevgisiyle yetiştirme gayreti içinde yetiştirelim. Evladımız, Allah’ın: Seven, koruyan, affeden, merhametlilerin en merhametlisi olan, cezadan çok ödüllendiren azamet sahibi bir yaratan olduğunu öğrenmelidir.

Bazı aileler; maalesef Allah korkusunu yanlış bir terbiye aracı olarak kullanmakta ve bu korkuyu; ‘’Söz dinlemeyeni Allah taş yapar!’’ Yine ‘’Yemeğini yemeyeni cehennemde yakar’’, ‘’Yalan söyleyenin dilini keser!’’ gibi cümlelerle çocuğun kafasına sokmaya çalışmaktadırlar.

İşte bütün bunların sonucunda, çocukta yanlış bir ilah kavramı tasavvufu oluşmakla kalmaz, aynı zamanda sürekli günahlarından dolayı kendini suçlayan ve aşağılayan bu çocuğun ruh sağlığı da bozulur.

Çocuğumuzun sorularını basit, fakat doğru ve sade bir dille cevaplamalıyız. Allah’ın esirgeyen, bağışlayan, her şeyi yaratan ve bizleri koruyan tek ilah olduğunu çocuğa anlatmalıyız.

Aşağıladığımız Allah sevgisi, her türlü güçlüğü yenmede ona yardımcı olacaktır.

Bir başka husus da, çocuklarımızla birlikte gezilere, köylerimize çıkarak tabiat güzelliklerini onlara göstermeli ve kainatı onlara tanıtmamızdır. Gökyüzünü, bulutları, ağaçları ve hayvanları beraber seyredelim. Çocuğumuzla tüm bunların nereden geldiği hakkında konuşalım. Hayvanları tanıtarak Rabbimizin çeşitli yarattıklarını göstererek, o’nun büyüklüğünü düşünceye teşvik edelim.

Yine bu akşam idrak edeceğimiz mübarek Kadir gecemizde çocuklarımızı yanımıza alarak camiye götürelim. Bayram ve kandillere çok önem vermeli. Bayramların ne demek olduğunu çok iyi bir şekilde

çocuklarımıza anlatalım. Yani ibadete özendirmeli, onunla beraber camiye gitmeliyiz.

Bu vesile ile bu akşam idrak edeceğimiz Kadir gecenizi ve yaklaşan Ramazan bayramınızı tebrik eder; hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ederim.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar