Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET!..

Ç. Rizespor’a hafta arası iyi geldi. Süper Lig’de Milli maçlar nedeniyle her ne zaman ara verilmiş ise Ç. Rizespor o hafta sonrası oynadığı tüm maçları nedeni bilinmese de bugüne kadar oynadığı maçları hep kaybetmiştir. Bu ister deplasmanda olsun isterse kendi sahasında olsun. Sebebini hiç kimse bilmiyor ve çözemiyor.

Ancak bu sezon ilk defa hafta arası lig maçları oynandı. Üç gün aradan sonra; hem de deplasmanda Antep gibi dişli bir takımı yen.. Bu galibiyet bir anlamda Ç. Rizespor’u yoğun bakım ünitesinin kapısından geri döndürdü. Gerçekten çok önemli bir 3 puan alınmış oldu.

Bilindiği gibi Ç. Rizespor; bu maç öncesine kadar oynadığı 5 maçı da kazanamadı. Tek puan dahi alamadı. Ama olsun dedik. Zaman zaman haklı olarak şiddetli şekilde eleştirilerimiz oldu. Taraftar olarak kesinlikle haklıydık. Ama beklenen ve aranan kan hafta arası bulunmuş olup; taraftarını mutlu etmek istiyordu ki, çok şükür o da oldu.

Bu maçın ayrıntısına girmek istemiyorum. Çünkü her Rizeli ekranlardan canlı olarak maçı izlemiştir. Daha önceki maçlardan ve oynanan oyunlardan çok farklı değildi. Ç. Rizespor bu maçta mutlaka kazanmaktan başka çarelerinin olmadığı bilinciyle topunu oynadı. Ve de başardı.

Artık son üç haftaya giriyoruz. Zirve de de ‘’Atbaşı’’ mücadele devam ediyor. Nefes kesen bir lig izliyoruz. Şampiyonluk uğraşında olanlar maçlarını son dakikalarda kazanıyor. Kalbi olanlar artık tribünlere gitmesin. Bana göre (Lig tarihinde) böylesine heyecanlı bir lig görmedim.

Ç. Rizespor aldığı bu galibiyet ve 3 puanla, ipten döndü diyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar