Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR BEKLENENİ VEREMEDİ!...

 Geçen yıl ligde tutunabilmek için çok mücadele veren ve sonuçta ligde kalmayı başaran Ç.Rizespor;  sezonun ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde istenen futbolu ve performansı gösteremedi.
Hani güzel bir şarkı sözü vardır ‘’Zor dostum zor’’ Süper ligde mücadele etmek gerçekten çok zor. Ama temkinli olmak lazım.
Çiçeği burnunda teknik adam. Ve benimde her zaman çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir hocadır; Mehmet Özdilek..
Şöyle buyurmuş: ‘’İlk haftaların günahı olur. Daha çok çalışıp daha iyi olacağız’’ Haklısın hocam! . Bu cümle taraftar için çok önemlidir. ‘’Daha çok çalışacağız’’ demesi her şeyi özetliyor.
Adam doğru söylemiş. Geminin dümeni ve rotası Özdilek hocanın elinde. Katılmamak mümkün değil. Ama  şu da unutulmamalı! ‘’Görünen köy kılavuz istemez’’ Hocam o uzaktaki köyü şimdiden görüp kestirmek ve gemiyi sağ salim lig sonunda limana demirlemek gerekir. İnşallah öyle olacaktır.
Gelelim maça: Takımın iskeleti yıllardan beri ilk defa bu derece korunmuş. Fazla müdahale yapılmamış. İyi de olmuş.
Yeni oyunculardan sadece Holosko yoktu. Son iki günde takıma katıldı. O da zaten hazır gelmişti. Takımın diğer oyuncuları yaklaşık 1,5 aydır birlikteler. Hem kamp dönemi ve hem de tüm idmanları birlikte yaptılar. Ç.Rizespor;  oyunun ilk yarısında oynadığı futbolla PTT 1.Lig takımı görünümündeydi.
Futbolcular sanki maç gününe kadar birbirlerini hiç görmemişler gibi bir sürü pas hatası, kimin nerde ne yapacağı hiç belli olmayan görünüm içindeydiler. Dua ettim ilk yarıda daha fazla gol yemeyelim, yoksa maç gitmişti.
İkinci yarı bazı oyuncularda ilk yarıda olduğu gibi Performans düşüklüğü net bir şekilde görülüyordu. Bunu hocamızda görmüştür elbette. Ona göre tedbirlerini alacaktır. İkinci yarıdaki sağanak yağmurla birlikte Holosko ve Ümit’in iştahlı futbolu sonucu biri asisti diğeri de golü atarak oyuna dengeyi getirdi. Ama yeterli oldu mu? Elbette ki hayır. Kanatlar çok cılız kaldı. Daha hareketli olup, bindirmeleri lazımdı. Ortadan Lualua topu sokma mücadelesi gösterdi ama; başarılı olamadı.
Sonuçta ligin ilk haftasının ilk maçında oynanan oyundan ve alınan bir puana sevinmiş olduk. Buna da şükür…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar