Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR BU DEFA’DA ÜZMEDİ!..

Süper ligde düşme mücadelesi veren Ç.Rizespor potanın içinden kurtulup;yukarılara  tırmanma mücadelesinde bu hafta da güçlü rakibi Beşiktaş’tan aldığı 1 puana yetindi.
Aylar sonra geçen hafta deplasmanda Antalya’dan aldığı 3 puanla şehrine dönen Ç.Rizespor bu maça hem moral;hem  de önemli seyirci desteğini arkasına alarak oyuna başladı.
Ancak Beşiktaş’ın daha 6.Dakka’da atığı şok golle mağlup duruma düşmesine rağmen fazla bocalamadan ve oyundan kopmadan mücadelesine devam etti.Bunun da semeresini gördü.
Arka arkaya haklı olan 2 penaltı golüyle ilk 20 dakikada 2-1 öne geçme başarısını gösterdi.Ancak bu avantajını ceza sahası önünde kalabalık savunma tedbirlerini  almaya başlayınca,kanatları iyi kullanamayan Beşiktaş’lı futbolcular bu bölgede kısa paslarla pozisyon buldular.Tabii ki BJK defansının yaptığı penaltılar nedeniyle futbolcuları ilk yarı oldukça sinirlendiler.
İlk  yarıda Ç.Rizespor Kweuke’nin fizik gücüyle rakibinin orta sahasını çok zorladı.Ancak ikinci yerı bu futbolcumuz hem top alamadı hem de çok yoruldu.
İkinci yarıda Beşiktaş çok iyi toparlandı.Ve beraberlik golünü de buldu.
Beşiktaş için ikinci yarıdaki pozisyon zenginliğinin bir nedeni de Ç.Rizespor’un Lualua’yı oyuna alıp;ofansif bir düşünceyi tercih etmesiydi.Bu da gösterdi ki Beşiktaş’ın fiziksel anlamda üstün konumdaki orta sahasının oyun kontrolünü eline almasına neden oldu.
Sonuç olarak:Çok iyi bilindiği gibi hiçbir zaman doğruları yazmayan bir çok spor yazarlarının,bu maçta da çok net görüldüğü gibi Ç.Rizespor’un kazandığı 2 haklı penaltıya da çamur atmaları oldu.Çünkü onlar büyük takımların özel kalemleridir.Acaba aynı yazarlar bu iki penaltıların  GS,FB,BJK lehine verilmiş olsaydı.Yani bunu tersi olsaydı Ç.Rizespor’a haksızlık yapıldı derler miydi?Elbette ki mümkün değil.Biz hem bazı hakemlere ve hem de bazı yazarlara rağmen bu ligde kalmayı inşallah başaracağız.Yeter ki birlik beraberlik olsun.Kalan maçlarda aynı heyecan ve güzellikte takımımıza sahip çıkalım.
Şimdi haftaya cumartesi günü yine Rize Yenişehir stadında güçlü Eskişehirspor’la karşılaşacak olan Ç.Rizespor’umuza çok güçlü destek vermeliyiz.
İnşallah daha iyi futbol ve 3 puan bizim olur.
Önceki ve Sonraki Yazılar