Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR İDARE ETTİ.AMA NEREYE KADAR?

“Koyun can derdinde;kasap et derdinde”akşam Rize Yenişehir stadında maçın kaderi bu konumdaydı.
Ateşin tam içinde yer alan Ç.Rizespor,ille de kazanmalıyız anlayışıyla ve mücadelesiyle G.S karşısında istekli ve arzulu bir oyun ortaya koydu.
Ç.Rizespor un Altın değerindeki 1 puanı almasının altındaki temel etken;G.S ın kazanma isteğinin çok yüksek görünmeyişiydi.Çünkü Ç.Rizespor bunun maliyetinin ne olacağını biliyordu.Hem orta alanı 
Hem savunmayı kalabalık tuttu.Ç.Rizespor bu anlayışla  hem G.S defansının arkasına sızdı ve hem de uygun baskın pozisyonlarını da buldu.
Ç.Rizespor un en büyük zaafı her zaman olduğu gibi pas yüzdesinin çok düşük olması ve kaleye attıkları şutların isabetsiz oluşu.Tabii ki bu her maç için geçerlidir.İsabetli şutların olmaması gollerin gelişini de büyük çapta engellemiş oluyor.
Ç.Rizespor ikinci yarıda elbette ki ikinci yarıda takviye ederek takımı iyi futbolcularla güçlendirmiştir.Ancak kendi potansiyelinin de altında bir pas ve kontra organizasyonu yapması.
Dünkü maçta Ç.Rizespor orta alanda Kağan,Kıvanç,Aykut üçlüsüyle  oyuna başlarken G.S da Yekta ve Selçuk rahat hareket ettiler.Ancak savunmayla hücum arasında ki mesafeyi Ç.Rizespor iyi kullanınca pozisyona girdi.Fakat dediğim gibi pas organizasyonunu yapamayışımızdan dolayı başarılı olamadık.Sadece doğru konta yapmaya başladık.
SONUÇ OLARAK: Ç.Rizespor un kalan maçları can simidi niteliğini taşıyor.Kalan tüm maçların zorluklarını hissederek mücadele etmelidir.Düşme potasından hızla uzaklaşmanın    yolları aranmalıdır.Elbette ki G.S dan alınan 1 puana sevindik.Ancak her kötü sonucu  ensemizde  hissediyoruz.Bu lig daha çok su kaldırır.Son ana kadar mücadelemize devam etmeliyiz.Artık lig bundan sonra tam bir can pazarına dönmüştür.
Önceki ve Sonraki Yazılar