Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR SEZONU AÇTI…

 Ligin 5. Haftasına kadar oynadığı maçlarda hem iyi görüntü vermeyen, hem 2 mağlubiyet ve de 2 de beraberliği olan, henüz galibiyet yüzü görmeyen Ç. Rizespor zorlu Eskişehir deplasmanından kopardığı 3 puanla adeta lige yeniden başladı.
Her iki takım da güzel hava da mutlak galibiyet için sahaya çıktı.
Ç. Rizespor ligde ilk galibiyetini almak istiyordu. Buna da şiddetle ihtiyacı vardı. Eskişehirspor ise alacağı galibiyetle zirveye ortak olmak istiyordu. Bundan dolayı da mutlak kazanmak istiyordu. Bu atmosferde maç başladı. 
Maçın başlamasıyla birlikte ev sahibi Eskişehir Mirkan ve Kamil Ahmet’in çabaları dikkat çekiciydi. Ç. Rizespor ise Ligde galibiyeti olmadığı ve 2 puanla ligin son sıralarında yer alması tedirginliği artırıyordu. Dolayısıyla bu tedirginlik ve çekingenlik saha içinde kendini belli etmeye başladı.
Oyun zaman zaman orta alanda sıkıştı, açmaya çalışan her iki teknik adam sahadakilere söz dinletemeyince kenarda adeta deliye döndüler. Özellikle Rizespor adına Engin’in kale önünde dokunamadığı topta Mehmet Özdilek kenarda yıkıldı kaldı. Eskişehir ise bal yapmayan arı gibiydi.
İkinci yarıda her iki takım oyuna daha diri canlı ve istekli başladılar. Ekibimiz Murat Duruer’le öne geçince ister istemez ilk yarı unutuldu ve maç Ç. Rizespor için yeniden başladı. Tabii’ki golün verdiği canlılıkla Rizespor iyice havaya girdi. Öyle ki gol sonrası Rizespor daha çok pozisyon bulmaya çalıştı. Hatta Eskişehir den Birol araya girmese R.zespor ikiyi bulacak ve maç iyice kopacaktı.
Eskişehirspor’da oyuna yeni giren Causic’in golü maça hem eşitlik hem de renk getirdi.
Beraberlik uzun sürmedi. Sakatlanıp oyundan alınması düşünülen Kweuke’nin kafa golü Eskişehir adına her şeyi alt üst etti.
Hakem Cüneyt Çakır mükemmel maç yönetti. Hakemlerin bu kadar eleştirildiği bir ortamda hakkını vermek gerek, hatasızdı. Eskişehir taraftarı maçın sonlarına doğru takımlarını protesto alkışları arasında maç bitti.
Ç. Rizespor ilki başardı..
Galibiyetle tanışıp sezonu açtı…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar