Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR EGEYİ SALLADI VE DEVİRDİ..

 Belli ki devre arsı kampını çok iyi değerlendirmiş olan Ç. Rizespor’da; yeni transferler de kaliteli olunca hem kazanma hırsı, hem de futbolda güven ortamı net bir şekilde görüldü.
Ç. Rizespor için Manisa maçı çok ama çok önemliydi. Çünkü Ankaragücü zorlu Erzurum deplasmanındaydı. Giresun ise kendi sahasında Ziraat Türkiye kupası çeyrek final sarhoşluğunu yaşıyordu. İşte bu şartlarda yaşanacak olası puan ya da puanlar kaybı; Ç. Rizespor’u şampiyonluk yarışında işleri çok zorlaşacaktı. Futbolcular maça bu bilinçle başladı.
İyi de oldu Giresun 3 puan kaybetti, Ankaragücü 2 puan. Şimdilik işimize çok yaradı. Yeni transferlere gelince; bu ilk maçları olmasına rağmen göz doldurdular. İyi kumaş olduklarını şimdilik gösterdiler. Ancak futbolda her şeyden önce istikrar şarttır. İnşallah böyle devam eder.
Oyuna gelince : Manisaspor tamamen genç kadrosuyla sahaya çıktı. İlk yarıda oynadığı takımdan sadece 3 futbolcusu kalmıştı. Takım tamamen dağılmış. Buna rağmen zaman zaman dişe diş mücadele etti.. Ancak yeterli olmadı. Mümkün de değildi.
Ç. Rizespor ilk 45 dakika boyunca oyunun hakimiydi. Ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. Buna da etken olarak takımın biraz uyum sorunu ve dağınık görüntüsünden kaynaklanmıştır. 
Ancak ikinci yarı Manisaspor tamamen kendi alanına çekildi. Ya da çekilmek zorunda kaldı. Bu da Ç. Rizespor’un işini oldukça kolaylaştırdı. İşte bu durumu çok iyi değerlendiren İbrahim Üzülmez ve ekibi ataklarını sıklaştırdı.
Aranan ve beklenen golü 72. Dakikada yeni transfer Kosovalı Yıldız Vedat Muriç ile buldu. Tabii ki bu golde Samudio’nun şık pası ve asisti göz ardı edilemez. Ç. Rizespor bu golle öne geçti. İlerleyen dakikalarda çok daha net pozisyonlar bulmaya ve üretmeye başladı. İşte bunun semeresini de  77. Dakikada bir kez daha sahne alan Muriç, yaklaşık 20-30 metreden çok düzgün bir vuruşla  Kaleci Göktuğ’u avladı. 0-2
Bu golle oldukça morali zirve yapan Ç. Rizespor; sahanın en iyi isimlerinden Samudio ile farkı 3’e çıkarttı. 3 golle de 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadı ve yaşattı. Böylece Ç. Rizespor bu ligin en iddialı takımlarından biri olduğunu da bir anlamda kanıtlamış oldu.
Maçın adamı şüphesiz ki tecrübeli  ve deneyimli golcü  Vedat Muriç’ti. Attığı 2 golle takımını şimdilik sırtlamış oldu.
Ç. Rizespor’umuza bundan sonraki tüm maçları için ve de şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar