Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR EV HAPSİNDE!..

Süper Ligin en istikrarsız takımı kimdir? Diye bir soru sorulsa; cevabı hemen yapıştırırım. ‘’Ç. Rizespor’’ derim. Başka takım aklımın köşesinden geçmez.

Böyle bir sezon hangi takım bugüne kadar böyle sonuçlarla gelmiş? Ben ne gördüm ne de duydum. Bir takım düşünün bir sezonun ilk yarısı bitiyor. 16 Maç oynuyor. Bunun 8 Maçını kendi sahasında oynuyor. Bir kez galip gelemiyor. Bir kez ne kendisi gülebildi, ne de taraftarını güldürebildi. Kendi sahasında mahkum ve mahcup olarak ilk yarıyı tamamladı.

Gelelim maça: Bildiğiniz gibi geçen hafta Akhisar’a deplasmanda tam 4 gol atan bu takım. Hem iyi futbol, hem de istediği kadar gol atabilen bir takımdı. Ne oldu o gümbür gümbür oynayan, koşan, pozisyon bulan, rakibe sahayı dar eden bir takım! Nereye gitti? O takım. Bu maçta o takımın yerine yeller esiyordu. O görüntüden ne çabuk uzaklaştı. Anlamak mümkün değil!..

İlk yarı oyuna hızlı başlayan taraf Ç. Rizespor’du. Daha 10. Dakka’da 1-0 öne geçti. Tempo yüksek. Baskı ve pres son derece iyiydi. Ama ikinci yarı bir rehavet ve kendi sahasında oyunu kabullenmek te neyin nesi? Hiçbir şey anlayamadık.

Sanki ilk yarı pres yapan bu takım yorulmuş. Böyle bitse de gitsek. Ya da başka bir deyimle!.. Artık bu maçı kopardık. Bu iş bitmiştir, düşüncesi hakim olmuş futbolcular üzerinde. Yazık çok yazık.

Ç. Rizespor kendi sahasında kaybettiği bu puanları daha çok arayacaktır. İkinci yarı çok daha zor geçecek.

Yani anlayacağınız; ligde kalmamız bana göre çok zor. Çok olağan üstü şeyler olursa bir ihtimal.

Şu an bu ihtimali da çok çok radikal görmüyorum. İnşallah yanılan ben olurum.

Önceki ve Sonraki Yazılar