Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

GENÇLİĞE YÖN VEREN ‘’TÜGVA’’

 Kısa adı ‘’TÜGVA’’ olan Türkiye Gençlik Vakfı’nı amacı; Ülke olarak dünya sahnesinde daha etkili olabilmek için, ülkemizi daha iyi bir noktaya taşıyabilme adına yeni nesil olan gençlerimizin daha verimli ve de en iyi şekilde yetiştirilmelerini sağlamaktır.
Dünya üzerinde bulunan tüm devlet, millet ve ülkelerin iddialarının daha donanımlı, kabiliyetli, şahsiyetli ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilen bir gençlik yetiştirmektir.
Ancak; Devletimizin tek başına bütün bunları sağlayabilmesi ve bütünüyle bunlara yetişebilmesi her zaman mümkün olmayabilir. Devletimiz ve Hükümetimiz bu gençliğe böylesine önemli hizmetleri sunabilmek için gerekli alt yapıyı hazırlamıştır. 
Bu eksikliği giderebilecek, bütün bunları yerine getirebilecek çok değerli kurum ve kuruluşlara, gönül insanına şiddetle ihtiyaç vardır. Ülkemizde ve ilimizde çok ciddi duran açığı kapatmak, elbette ki yine çok donanımlı, inançlı gençlere ihtiyaç duyulmaktadır. Allah’ın izniyle bu görevi de bugünkü gençliği geleceğe taşıyan kurumların başına TÜGVA geldi.
TÜGVA’nın aslı görevleri; Ortaokuldan Liseye, Üniversite’den çalışan gençlere, toplumun her kesimlerine her alanda hizmet vermeyi amaçlamıştır. Bu son derece önemlidir.
TÜGVA ayrıca; Gençlerimizin buluşacakları, kültür ve sanat etkinliklerinin yanında, güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurmayı amaçlıyor. Diğer taraftan ilimizde ki RTEÜ’nde kayıt yaptıran Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrenci kardeşlerine Yurtlara yerleştirilmeleri, bir şekilde barınmalarına katkı sağlamak ve onlara hizmetin en iyisini sunmaktadır.
Sonuç olarak: Gelişmiş ve kalkınmış ülkelere bakıldığında görüyoruz ki; en önemli etkenleri sahip oldukları yer altı kaynakları değil; gelişmiş ve yetişmiş insan kaynaklarıdır. Biz de ülke olarak dünya sahnesinde daha etkili ve verimli olabilmek adına, ülkemizi daha güzel ve iyi bir noktaya taşımalıyız. Dolayısıyla gençliğimize sahip çıkan TÜGVA’ya bizler de sahip çıkmamız gerekmektedir. Gençlik ancak bu şekilde kurtulur.
Bunun için de TÜGVA’ya yardımcı olup, onların gençlik üzerinde ki katkısına güç katmak gerekir. Rize ve tüm ilçelerine bulunan gençlerin hizmetine  her türlü katkı ve desteği vereceğine inandığım Rize TÜGVA; başta genç kardeşimiz Muhammet Yıldız olmak üzere ekibine, Rizeliler olarak yanlarında olmamız ve onlara her türlü maddi- manevi desteği vermemiz gerekmektedir.
Bir emekli Öğretmen ve Gazeteci olarak bize her ne şekilde ihtiyaç duyulursa, bu pırıl pırıl gençlerin yanında olacağımı ifade ediyorum.
Başarılar diliyorum.
Allah; yar ve yardımcıları olsun!...
 
Önceki ve Sonraki Yazılar