Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR!..

 Vatanın her bir karış toprağı, bizim inancımıza göre kutsaldır.  ''Hubbül Vatan Minel İman'' ''Vatan Sevgisi İmandandır''.. İfadesi, biz Müslümanlar için inancımızın gereğidir...
Bundan dolayıdır ki; bu topraklar üzerinde hayata gözlerini açanlar; ''İyi günde, kötü günde bu ülkeye sahip çıkmak'' gerekir..
Dolayısıyla ülkesinin derdiyle dertlenmek, sevinciyle coşmak, gerektiğinde elini taşın altına koymak, gerektiğinde ise söz konusu vatan ise canını bile vermelidir.
İşte böyleleri ''Vatandaş'' ''Yurttaş'' ya da ''Vatan sever'' veyahut da ''Türk Milliyetçisi'' olarak anılırlar..
Üzerinde yaşadığı ve hüküm sürdüğü bu toprakların sadece refahına sahip çıkarak; denizinde yüzen, ormanında ve yaylalarında oksijen depolayan, mesire yerlerinde mangallar yakan ve fakat ülke zora düştüğünde, darda kaldığında, biraz olsun sıkıntıya düştüğünde veryansın eden, saf değiştirenler, ard niyetli düşünenler ve söylem içinde olanlar kesinlikle vatan hainidirler.
Bu tarz düşünce ve görüş içinde her kim ya da kimler var ise bu vatanda yaşamalarına  ve de vatandaşı olarak kalmalarına gerek ve ihtiyaç yoktur. Dövizlerini ve tüm mal varlıklarını transfer edip; bir daha dönmemek üzere istedikleri ve sevdikleri hangi ülke varsa oralara gitsinler.
Dövizle borçlu olmadığı, üretim için dövizle ithalat yapmadığı, gelirleri Türk Lirası ile olduğu halde; pusuya yatıp ellerindeki nakdi spekülatif ve kolay kazanç ve bir gecede iki misli zenginleşmek için dövize yükleniyor; böylelikle döviz talebinin artmasına ve kurun yükselmesine  sebep oluyorsa; bu kişi ya da kişiler bana göre Türk Milletinden değildir.
Milli onur, şahsiyet ve haysiyetimizi ayaklar altına almak ve bedeli kanla ödenmiş vatan toprağına el sürmek için sosyal medya hesaplar vasıtasıyla; ağızlarından salya akıtarak ahkam kesilmesini kabullenmemiz mümkün değildir.
Kahrolsun kabadayılar ve yerli- yabancı işbirlikçileri.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar