Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

HAK EDEN KAZANDI!..

Böylesine kötü savunma anlayışı, nerdeyse her maçta aynı filmi izler gibi gol yeme alışkanlığının öyle bir gün gelir ki bu takımın başına çok büyük dert açabilir.

Pazar günü İstanbul’da beklenen gerçekleşti. Her verilen aradan sonra; Ç. Rizespor adına hezimet olmaktadır. öyle de oldu. Bu maçta da görüldü ki; kötü oynarken zaten ilk gol geldi. Bu kaçınılmaz oldu. Ancak Ç. Rizespor biraz toparlanıp gibi oldu ve beraberlik golünü de kaydetti, her nedense böyle bir durumda ikinci golü yedi. Yani maçı tam çevirme aşamasına gelmişken bu çok kritik maçı da kaybetmiş oldu.

Bu maçta özellikle yenilen iki ve üçüncü goller de Kaleci Serkan Kırıntılının hatası çok büyüktü. Kaleci Serkan bu sezon, sadece birkaç maçın dışında çok bariz hatalar yaparak goller yedi. Yemeye de devam ediyor. Buna derhal önlem alınmalıdır. Defansta bu hafta tecrübeli Giray yoktu ama; defans çok bariz ve net hatalar yaptı.

Ancak oyunun geneline bakacak olursak. Ç. Rizespor adına sadece Kweuke ile iki çok net gol pozisyonu buldu. Bunların kolay olanını değil de, zor olanını çok güzel bir vuruşla gole çevirdi. Ç. Rizespor her zaman olduğu gibi, bu maçta da çok pas hatası yaptı. Ayağa pas yapmakta rakibine oranla çok zayıf kaldı. Sanki sezonun ikinci, üçüncü haftasındaymış gibi bir oyun düzeni sergiledi.

İsatanbul- Başakşehir ise; oyun sistemini oturtmuş, ne yaptığını çok iyi bilen ve pas yüzdesi oldukça yüksek bir tempoda oynadı. Sonuçta olacağı buydu.

Sonuç olarak: Ç. Rizespor son iki Hafta da oynadığı kötü futbolun yanında; 8 de gol yiyerek, bu kötü gidişat için önlem alması gerekmektedir. Kalan 7 Hafta’da nasıl sonuçlar alabileceği, bizler için de merak konusu olmaya devam edecektir.

Ç. Rizespor Ligi sanki kafasında bitirmiş gibi bir hava estiriyor. Alt sıralarda yer alan takımların düşme potasının içinde yer alması Ç. Rizespor’u bu rehavete sevk etmiş olabilir mi? Sorusunu akla getiriyor. İnşallah böyle değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar