Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

HAKEMLERİN HIŞMINA UĞRADIK!..

 Yeşil Mavili ekibimizin ligde ki kan kaybı; Fenerbahçe maçıyla başlayan ve Eskişehir maçıyla devam eden Hakem hatalarının katkısıyla yoğun bir şekilde devam ediyor.

Gerçi Ç. Rizespor ikinci yarı çok iyi futbol oynamıyor. Ya da oynayamıyor. Bunun bir çok nedenleri elbette ki vardır. Özellikle düşme potasının içinde ve bizim gibi orta sıralarda yer alan bir çok takım ciddi transferler yaptı. Ve ikinci yarı bunun semerelerini de görmeye başladılar. Ç. Rizespor’da bunu bir türlü göremedik.

Kweuke’nin de yokluğu; takım içinde ki olumsuzluk ve aksaklı çok net bir şekilde görülmektedir. Yani Kweuke’nin yokluğu karşısında; diğer bir deyişle, takımın eli kolu bağlı diyebiliriz. İnşallah çok kısa sürede takımda ki yerini alıp; rahat bir nefes almasını sağlar.

Maça gelince: Malum Ç. Rizespor ikinci yarıya iyi başlamadı ve henüz bu maça kadar puanla tanışamadı. Eskişehirspor ise, devre arasının nerdeyse transfer rekortmenleri arasında yer aldı. Ve bu maçta da yeni oyuncularıyla özellikle de defansının çok daha iyi olduğu net bir şekilde görüldü.

Hakemlere gelince zaten Hikmet Karaman TRT Spor’da her şeyi çok net anlattı. Maçtan sonra Videodan maçı izlemiş olacak ki, dakika dakika Ç. Rizespor’un verilmeyen 3 Penaltısını Tüm Türkiye’ye izleterek göstermiş oldu. Sadece bu mu? Hayır! Eskişehirspor lehine 7. Dakika’da Yan hakemlerden Aleks Taşçıoğluna diyecek lafım yok. Ancak diğer yan hakem bozuntusu Arkın Akgöl kimin değirmenine su taşımaya çalıştı bilmiyorum. Bir hakem bu kadar beceriksiz, bilgisiz, saçmalayan ve kasıtlı olabilir mi? Oldu işte… İnanın bir hakem alkol alsa bile bu kadar saçmalamaz. Adam hiç durduk yerde bayrak kaldırıyor. Olacak şey değil. Hikmet Hoca bunu tespit etmiş ve bu görüntüyü tüm Türkiye Futbol kamuoyuyla paylaştı. Federasyon yetkilileri ve MHK bu görüntüleri mutlaka izleyecek ve bu başta yan hakem Arkın Akgöl olmak üzere Fırat Aydınus’u çok iyi analiz etmeleri lazım. Eğer MHK doğru ve adil karar verirse ki tahmin etmiyorum, bu hakemler sezonu kapatmaları lazım. Yoksa gelecek hafta bir başka takımın canını yakamaya devam edecekler. Dördüncü hakem de buna dahildir..

Sonuç: Ç. Rizespor bu maçta çok kötü oynamadı. Farklı kazanması çok mümkün görünen bir maçtı. Ancak Hakemler, takımımızı kırdı geçirdi. İnşallah bir daha hakemlerin kötü hışmına uğramayız. Ç. Rizespor da kendine ciddi anlamda çeki düzen vermelidir. Yoksa atı alan Üsküdar’ı aşacak…

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar