Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

İLLER BANKASI’NDAN KELKİT’E LİSE..

‘’İller Bankası Gümüşhane için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi’’.

Bugüne kadar yerel yönetimlere proje hazırlama,teknik danışmanlık ve finansman temini konusunda her türlü desteği sağlayan İller Bankası AŞ.’’Eğitime %100 Destek kapsamında birçok Orta okul yapmış.Ancak ilk defa bir Lisenin yapımı gerçekleşecek.

AK parti Gümüşhane Millet vekili Feramuz Üstün;Milletvekili seçimlerinin hemen ardından ‘’Gümüşhane’ye neler yapabiliriz,hangi projeleri yatırım proğramına alabiliriz?’’ diye yoğun bir çalışma içerisinde olduğu görülüyor.

Bu kapsamda’’ Birçok bakanlıklarla istişare içinde olduklarını,onlarla çeşitli konularda görüşmeler yapıldığını,Gümüşhanemize neleri kazandırabiliriz?Hep bunun çalışma gayreti içinde olduk.Olmaya’da devam edeceğiz’’.dedi

İşte Eğitim adına önemli bir olayı gerçekleştirdik.Bu beklide Türkiye de bir ilk olacak.Milli Eğitim Bakanlığının dışında;Gümüşhanemizin en büyük İlçesi ve eğitimde İlimizin yüzünü ak eden;üstün başarı gösteren Kelkit ilçemize 24 Derslik kapasiteli yaklaşık 10 milyon Lira bedelli Lise binası yapımı için İller Bankasıyla mutabakat sağlandı.

Yaklaşık beş aydan buyana yapılan görüşmeler sonunda 29 Mart 2012 Perşembe günü olumlu olarak sonuçlandı.

Nihayetinde İller Bankası ile Gümüşhane Valiliği arasında Vali Dr Yusuf Mayda,Kelkit Kaymakamı Niyazi Ertem ve Kelkit Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin katılımlarıyla protokol imzalandı.

İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Vekil Feramuz Üstün :‘’Böylesine önemli bir yatırım için,bizlerin taleplerini kabul eden ve yapımını üstlenen İller Bankası Yönetim kuruluna,daire başkanları ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’dedi.

Öte yandan ;Kelkit Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ise:’’Bu yıl içerisinde başlanması ve 2 yıl içerisinde de tamamlanması planlanan bu Lise binamızın;başta Kelkitlilere,Eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.

Bina tamamlanıp teslim edildiğinde okulun adının başına,’’İller Bankası’’ adı ve logosu yer alacak..

 

Orhan YAZICILAR

GAZETECİ-YAZAR

Önceki ve Sonraki Yazılar