Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

İNŞALLAH PROJELER KONUŞACAK..

Yaklaşan mahalli seçimler öncesi ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Rize’de seçim startı hareketlendi.Ateş yükselmeye başladı.Başkan adayları son hamle öncesi kamuoyu nabzını ölçüyor.Ziyaret etilleri kitlelerin kendilerini nasıl karşıladıklarını ya da karşılayacaklarını dikkatle izliyor.Kamuoyu’da adayları dikkatle dinliyor ve ilginçtir sorgulama yapmayan seçmen,bu seçimde bilinç düzeyinin ne kadar yükseldiğinin sorgulama becerisi ile anlıyoruz.
Evet;Artık seçmen her geçen günden daha biliçli ve sorgulayıcı oluyor.Olmalıdır da…
Sadece adayını ya da adayları dinlemekle yetinmiyor.Yetinmemelidir.Yaşadığı İlin ,İlçenin ya da Beldenin tüm sorunlarını bir bir ortaya koyuyor.Aynı zamanda bu sorunlara çözüm önerilerini soruyor.Sorguluyor.
Aldığı cevaplar onu tatmin ediyorsa ,olumlu tepkisini gösteriyor.Etmiyorsa da olumsuz tepkisini gösteriyor.Doğrusu da budur..Bu olmalıdır.
Seçmen artık:Vatan Millet Sakarya nutukları dinleyerek karar vermiyor.Somut projeler bekliyor.Yaşadığı ilin her anlamda yaşanabilir bir kent olmasını istiyor.
Rize’de bugüne kadar yapılanları takdir ediyor,ya da yeterli bulmuyor.Ancak ihmal edilmiş tüm fotoğraflarını adayların önüne koyuyor.
Adaylarında yakında açıklayacakları yeni projeleri merakla bekliyor.Modernleşmiş ve her alanda yaşanabilir kentleri örnek alıp adayları sorgulayan seçmen;neden şu ilin bu ilin daha iyi konumda olduğunu sorguluyor.Ya da o İlçe bu Belde’nin daha ileri ya da daha geri kalmış olduğunu sorguluyor.
İlimiz Rize’nin bir Kültür kenti,Turizm kenti olmadığını sorguluyor.Daha birçok sorun ve yapılması  gerekenleri sıralamak istemiyorum.Onu zamana bırakalım.Halkımız bunları benim kadar biliyor takip ediyor.
Proje bekleyen ve projeleri sunmak değil,onları hayata geçirebilecek adayları ve kadroları bekliyor.Seçmen biliçli.Kime oy vereceğinin kararını projelere ve kadroları gödükten sonra vereceğinin sinyalini veriyor..
Önceki ve Sonraki Yazılar