Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

İYİ FUTBOL; KÖTÜ SONUÇ!..

Futbol da iyi oynayana puan veriliyor mu? Elbette ki hayır!.. Futbolun meyvesi goldür, golün meyvesi de puan ya da puanlardır. Yani kazanacaksın. Bunun başka izah tarzı yoktur.

Bir maçta bu kadar gol pozisyonu bulup da gol atamıyorsan; ‘’Neden puan kaybettim, ya da neden galip gelemiyoruz?’’ deme hakkına sahip değilsin. Söylemedi demeyin!.. geçen hafta ki yazımda da net anlaşılacağı gibi; ‘’Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu’’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Aynı duyguları bugün de taşıyorum.

Ç. Rizespor inanın şu kalan 4 hafta da çok ciddi şekilde zorlanacaktır. Kimse kimseyi kandırmasın. Kimsenin telkinleri Rize’li taraftarı ilgilendirmiyor. Şimdi gideceksin Antep’i Antep’te yeneceksiniz tüm Rize halkı size teşekkür edecek. Sizi affedecektir. Aksi halde bu takım için sıkıntılı günler bu saatten itibaren başlamış olup; gereken ne ise bunu yapma gayreti içinde olun.

Hikmet Karaman Hoca Ç. Rizespor’a gelirken o’na çok önemli kurtarıcı gözüyle ve düşüncesiyle bakıldı. Ancak ne hazindir ki an itibariyle bugüne kadar hayal ettiği, ya da iddia ettiğinin çok uzağında bir Rizespor taşıdı.

Ne yazık ki bugüne kadar takım üzerindeki olumlu etkisini istediği düzeye getiremediğin gibi tamamen tıkanıklık içine girmiş durumdadır.

Oyuna gelince: Ç. Rizespor ilk devre Trabzon’da oynanan maçta da çok iyi oynamış ve bol gol pozisyonundan sonuç alamamıştı. Bu maçta da aşağı yukarı aynı; hatta daha fazla gol pozisyonu yakalamasına rağmen atamadı ve tabii ki atamayana da puan verilmiyor.

Demek ki çok iyi futbol ortaya koyarsınız, oynarsınız, ama gol atamazsanız sonuç hiçbir anlam ifade etmez.

5 maçın 3’ünü kendi sahasında, 2’sini de deplasmanda oynamış bir takım bu beş maçtan bir puan alamamış ise ya da alamıyorsa; bulunduğu yerden çok da rahatsız olmasın. Çünkü o bunu hakkediyor.

Dua etsin ki; düşme potasının içinde yer alan takımlar da bizim gibi ard arda yenilgiler alıyorlar da biz yerimizde bekliyoruz.

Şimdi yapılacak tek şey var. Hafta sonu Antep’i Antep’te yenin gelin. Bu işi daha fazla uzatmayın. Bizler de sizlere duacı oluruz.

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar