Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

KARAMAN KARARMADI!...

 Şimdi gelelim Yeşil Çayın faydalarına. Yeşil Çay elbette ki; öncelikle beyin hücrelerine olan katkısı çok büyüktür.

Ancak; bu olay futbolseverlerce kayıt altına alınırsa!... Önem ve değer kazanır.

Süper Lig, Marka Lig palavralarına boş verin. Şu Türkiye Ziraat Kupası maçları bunu çok net ortaya koydu ve gösterdi.

Önceki akşam Sivas’ın 4 Eylül stadında -4 derece de oynanan ve 2. Ligde mücadele eden Sivas Belediye sporu sadece yendik.

Oyun ve mantalite olarak hiçte üstün bir futbol ortaya koyamayan Ç. Rizespor, biraz da hakem Özgüç Türkalp’a dua etsin. Çünkü 72 ve 75’de olanlar Sivas Belediyesine değil de Ç. Rizespor’un başına gelseydi bizle şimdi bu sayfalarda farklı yorumlar yazacaktık.

Ç. Rizespor bu maçı gerçekten ciddiye aldı. Çünkü Bucazade’ye 3-2 mağlup olduktan sonra, Sivas’ın o buzlu sahasını ısıtmak zorundaydı. Öyle de oldu.

Sivas 4 Eylül Stadında yaş ortalaması 24 olan Belediyespor’un bu gencecik kadrosu karşısında görüldü ki; bu takım buraya durduk yere gelmemiştir. Ancak bu maçta; ufak tefek hatalarından başka eksiklerini göremedim. Güçse güç, fizikse fizik, pozisyonsa pozisyon, tempo ne ararsan vardı. Ayrıca centilmen de bir takım. Tebrik ediyorum.

Hikmet Hoca Maç öncesi yaptığı açıklamada bu maçı çok ciddiye aldığını ifade etmiş. İyi de yapmış. Yoksa papuç çok pahalıya mal olacaktı.

Her maçta olduğu gibi, bu maçta da görüldü ki; Mehmet Akyüz ve Ahmet İlhan ikilisi yine sahada ne yaptığını bilmeyen görüntüyü 90 dakikaya serpiştirdiler. Geçen ki yazımda da belirtmiştim. Bu ikilinin şu takıma bundan fazla vereceği katkı bana göre yoktur. Bunu tüm Rize Spor kamu oyu yakından görüyor, izliyor. Ancak Hikmet Hoca’da ne yapsın. Elimde ki malzeme bu diyor. Vardır da mı oynatmıyor?

Yukarıda da ifade ettiğim gibi.. Artık marka Lig palavralarına boş verin!.. Sivas Belediye, Buca, İnegöl, Amedspor ve daha nice spor emekçilerinin çok ehven değerlerle çözümlediği futbol pratiklerinin içine yukarılardaki şımarık görgüsüzler nasıl ediyor? Allah aşkına bu futbolu bir kez daha doğru açıdan irdeleyelim. Kimseye haksızlık yapmayalım.

Sonuç olarak: Bakalım ki; Ç. Rizespor’un bu kupa aşkı nereye kadar gidecek? Başılar dileğiyle; Bekleyelim görelim.

 

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar