Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

KAYSERİ’DE PASTIRMADAN SONRA ÇAY KEYFİ

Kuşkusuz ligin; hatta son yılların en önemli maçı olan şampiyonluğuda etkileyecek en önemli maç Kayseri Erciyesspor – Ç.Rizespor maçıydı. Bu maç hem zirveyi çok yakından ilgilendiren bu maç sonunda gülen taraf Ç.Rizespor oldu.

Dokuz hafta yenilmezliğini sürdüren ve 51 puanla PTT 1. Liginde Lider konumunda olan Kayseri Erciyesspor ile 45 puanla 3. Sırada yer alan Ç.Rizespor, karşı karşıya geldiği maçta; deplasmanda oynamasına rağmen işin ciddiyetine inanan ve son haftalarda yenilmezliğini sürdüren ekibimiz zorda olsa kazanmayı başardı. Ve ligde 48 puanla 2. Sıraya yerleşmiş oldu.

Maça gelince; daha maçın başından itibaren defansını sağlam tutan ve adam adama oynayan orta sahada da üstünlük sağlayan Ç.Rizespor bunda da başarılı oldu.

12. dakikada Ç.Rizespor’un kadrosunda zaman zaman maçların 2. Yarısında sahada yer alan ve bu maçta ilk 11’de başlayan Cumali Bişi Sert ve düzgün bir vuruşla Erciyes’in defansının da katkısıyla Ç.Rizespor’u 1-0 öne geçiren gölü kaydetti.

Ç.Rizespor 15 maçta 1-0 öne geçtiği tüm maçları kazandı. Bu maçta da kural değişmedi.Ayrıca Kontratak futbolun en güzelini bu maçta uygulayan Ç.Rizespor; bunda da başarılı oldu.

Bu maçta gördük ki savunmada daha önceki maçlara nazaran daha dikkatli göründü. Kayseri Erciyesspor ise maçı kaybetmeme adına 2. Yarı tamamen Ç.Rizespor sahasına yerleşti. Çok tehlikeli ve bol gol pozisyonları yakalamasına rağmen biraz da şansızlık olacak ki bunları değerlendiremedi.

Ç.Rizespor’un Deneyimli Teknik Hocası Mustafa Denizli; Tehlikeyi sezmiş olacak ki futbolcularına el kol hareketleriyle ısrarla defanstan çıkın ileride oynayın demesine rağmen; futbolun verdiği psikolojik durum olacak ki futbolcular bunda zaman zaman başarılı olamadı.

Son dakikalarda Ç.Rizespor çok net gol pozisyonuna girmesine rağmen beceriksizdi. Ancak her şeye rağmen Ç.Rizespor çok önemli bir maçı da kayıpsız atlattı. Şimdi ise kalan 7 maçın 4’ü kendi evinde 3 maçı da deplasmanda oynayacak olması bana göre önemli avantaj olarak görülüyor. Bundan sonra Ç.Rizespor kalan maçlarının tümünü kazanarak Süper Lige 1. Sırada Çıkan ilk Takım olacağı inancındayım.

Buna gönülden inanıyorum..

Sizde İnanın..

Önceki ve Sonraki Yazılar