Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

LEKESİZ ŞAMPİYONLUĞA DOĞRU!...

 Karadeniz derbisi olarak ta niteleyebileceğimiz Giresunspor’u 1-0 yenen Ç. Rizespor maçların bitimine 180 dakika kala şampiyonluk vizesini de bir anlamda almış oldu.
Ç. Rizespor saha ve seyirci avantajını arkasına alarak maça hızlı başladı. Alışılagelmiş bugüne kadar kendi sahasında oynadığı oyundan ve futboldan uzak bir şekilde temposunun çok üzerinde, mutlak kazanma azmi ile oyuna başladı.
Ev sahibi Ç. Rizespor için Lig’in zirvesinde bulunmak ve oradan aşağı inmemek adına, şampiyon olabilmek için bu maçın ayrı bir önemi vardı. Bundan dolayıdır ki; Ç. Rizespor varını yoğunu ortaya koyarak, bir kaza kurşununa gitmek istemiyordu.
‘’Sabır Saadeti ebedi kalır, sabır kimde ise o nasip alır’’ buyurmuş (Yunus Emre) En büyük ilaç sabır. Dediğim gibi Ç. Rizespor-Giresunspor karşısında beklenildiği gibi maça baskılı ve hızlı başladı.
Lig’in boyu tamamen kısaldı. Yüzdük yüzdük iki maçlık kuyruğa geldik. Şu anda şampiyonluğa aday üç takım bulunmaktadır. Ancak 3.cü sırada ki takımın 1. ve 2.ci lik  şansı matematiksel olarak hala vardır. Hal böyle iken iki takım bu hafta sonu ipi göğüsleyebilir. Kalan üçüncü takım ise play off şansı zaten oluşmuş oradan çıkmayı zorlayacaktır.
Bu maçta şüphesiz ki Ç. Rizespor; taraftar olarak tribünleri tam olarak doldurmamış olsa bile; sezonun en kalabalık ve en coşkulu seyirci desteğini arkasına aldı.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor şampiyonluk yolunda artık gün saymaya başlamıştır. Hafta sonu İstanbul’da Ümraniye de 3. cü sıradaki Ümraniyespor’la yapacağımız son deplasman maçı bizim için çok önem kazanıyor. 1 puan alsak bile bize yeterli olacak. Ama; bizim hedefimizde zaten zirvede olan takımımızı zirvede ligi tamamlamak olmalıdır. Bundan dolayı da İstanbul’ da seyirci avantajını iyi kullanmalıyız.
Ç. Rizespor’a şimdiden süper lig hayırlı olsun. Bir yıl aradan sonra tekrar süper lig’e çıkmak hiçbir babayiğitin işi olmamıştır.
Hadi hayırlısı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar