Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

MAKAM ARAÇLARINDAN VAZGEÇİN!..

 Türkiye'de son günlerde öncelikle Belediyeler olmak üzere, bir çok kurum ve kuruluşlar aşırı derecede lüks makam araçlarına binmeye devam ediyor.

Oysa ki sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan defaatle söylemesine rağmen; hala ısrarla bunu sürdürenler var..

Türkiyede ki Ekonomik sıkıntılar ciddi şekilde sürerken; başta büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, bütün Belediyelerde çalışan Başkan, başkan yardımcıları, müdürler çok pahalı araçlara binmeye devem ediyorlar.

Mesela; en kısa mesafeli (250 Metre) mahallelere bile iki üç araçla gidiliyor. Yahu hiç olmazsa yakın masafe; yürüyebileceğiniz yerlere yürüme gidin de, yol üzerinde eksik ve aksaklıkları görün. Ya da bir vatandaşa selam verin. Ziyaretler edin. Çok mu zor?..

Ben bunu söylerken genel olarak söylüyorum. Sadece Rize Belediyesini ima ederek değil. Tüm Belediyeler için geçerli.

Arık bu lüks makam araçları kullanımından vazgeçin. Yazıktır, günahtır. Bu ülke artık bunu kaldırmıyor. İyice göze batıyorsunuz!..

‘LÜKS TUTKUNUZDAN VAZGEÇİN’

“Tüm belediye başkanlarına çağrımız olsun.. Tüm Belediye Başkanları öncelikle  kendilerinden başlamalıdır.  Ülkemizin yaşadığı bu son süreçteki ekonomik krizde belediyeler de üzerine düşeni acilen yapmalıdır.  Belediye bütçesi ile aldıkları lüks makam aracı tutkularından vazgeçmelidirler. Bu araçlarla halkın içerisine çıkarak, alım gücü bu derece düşük iken, ekonomi ekonomide çok zor günler yaşanırken bu şartlarda  ‘Sizin yanınızdayız' mesajı verilmez.”

“EN TEPEDEN BAŞLAYIN''

“Belediye başkanları halka, topluma örnek olması gereken kişilerdir. Bu karışıklık içerisinde derhal lüks tutkularından vazgeçmeli ve kendilerine ait makam aracı sayısını bire düşürmelidirler. Ayrıca belediyelerdeki daire başkanları ve müdürlere ait makam araçlarını iptal edip bu gereksiz harcamaya son verilmelidirler. Bu revizyon en tepeden başlamaz ise alt makamlar da gereksiz harcamalarından vazgeçmeyecektir.

TASARRUFA BİR YERDEN BAŞLAMAK  LAZIM:

“Tabi ki makam araçları dışında diğer alanda yapılacak tasarruf çalışmalarını da sürekli olarak dile getirmekteyiz. Örneğin, belediye başkanlarımız doğrudan temin yerine açık ihale yapıp şeffaflığı ön plana çıkarırsa, belediyelerin ellerinde bulunan gayrimenkulleri satmayıp; kalıcı ve mantıklı yatırımlar yapar ise, ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacaklardır.

Tekrar ediyorum:  Tüm belediye başkanlarının tasarrufa bir yerden başlamak adına bu çağrıya kulak vereceklerine inanıyorum”

Önceki ve Sonraki Yazılar