Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

MEMLEKETE ZULMEDENLER!...

 Türkiye bütünüyle bir Kobani gerilimi içinde. Her yerde olay var. Mesele o kadar dallanıp budaklandı ki, ölü sayısı birkaç gün öncesine kadar ha bire artıyordu.

Neymiş efendim, IŞİD adlı bu terör örgütü Kobani’ye nasıl saldırırmış?...

Elbette hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil. İnsan ölüyorsa, kim olduğunun ve neye hizmet ettiğinin bir önemi yoktur. Yanlış yolda bile olsa ortada mutlaka bir kandırılmışlık vardır.

Ancak anlaşılmayan bir durum var. Daha düne kadar Kuzey Irak’ta bu IŞİD tarafında Türkmenlerin öldürülmesi, şii Iraklıların katledilmesi, Ermenilerin sebep oldukları zulümler, ABD’nin Irak’a olan saldırılarında çoluk çocuk milyonlarca insanın öldürülmesine seslerini çıkarmayanların bugün kendi canları yanınca piyasaya çıkmalarına akıl sır erdirmek pek mümkün değil…

Bugün o eylemleri yapıp, memlekette sokağa çıkma yasağı getirecek kadar ileri giden gruplara şu soruyu bir sormak lazım…

‘’Daha Önce Neredeydiniz’’?..

Başlayan çözüm sürecinin biteceği tehditleri ile meseleye yön vermeye çalışmak kadar sıradanlık olmaz. Zira unutulmamalı ki, bugün ah vah eden PKK da terör örgütüdür. Bu örgütün gördüğü zarardan ülkeyi sorumlu tutmak aynı terörün bir parçası olmaktır.

Ben de darbe karşıtıyım..

Kenan Evren’i de hiç sevmem…

Fakat ülke öyle bir hale geldi ki, Kenan Evren işin başında olsa bu fırsatı hiç kaçırmaz, darbesini yapar, sağdan soldan eşit sayıyı bulur bulmaz darağacını kurar, milleti sallandırır, sayı denk gelmezse yaşı küçük biri hakkında sevabına günahına bakmadan mahkeme kararı ile yaşını büyütüp, idam ederdi…Siz yine oturup kalkın dua edin, böyle bir Türkiye değilsiniz artık. O tarz düşünceler çoktan geride kaldı.

Çok şükür ki hep birlikte ülke olarak değiliz…

Mutlu ve huzurlu bir ülke de yaşıyoruz. Bizi bölmeye çalışanlar, bunu hayal edenler Allah’ın izniyle başarılı olamayacaklardır.

Aksi halde nelerin yaşanabileceğini sanıyorum anlatmama gerek yok…

Allah yar ve yardımcımız olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar