Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

NOEL BABA NEYİMİZ OLUYOR Kİ?

 Ülkemizde ve ilimiz Rize’de acısıyla tatlısıyla bir yılı daha uğurluyoruz.

Ülkemiz 2016 Yılını çok iyi geçirmedi. Terör olayları, FETÖ darbe girişimleriyle insanımız tedirgin ve son derece huzursuz oldu. Ülkemizde bunca sıkıntı ve huzursuzluk varken yılbaşı kutlaması yapacak kaç kişi vardır bilmem ama; Noel ile yılbaşı birbirinden farklıdır.

Biz Müslümanlar Türk’üz ve bu günde onlar gibi eğlenip, hindi kesip çam devirip evleri süsleyecek bize hiç uygun olmayan davranışlardır.

Aslında bizim yılbaşımız MEKKE’nin Fethi’dir. Bir Müslümanın bu gecede bundan başka kutlayacağı başka bir şey olmamalıdır.

Diyeceğim odur ki; bu gece Hıristiyan ve Yahudilere benzemek, kutlamalara dahil olmak.. ALLAH korusun insanı küfre bile düşürür ki buna dikkat edelim.

İnanmayanlar için sorun yok….

Bu gece çam kesip evlerini süslemeyin, hindi kesip yemeyin. Ne olur sanki bir gün önce veya bir gün sonra yeseniz. Yani bu gece diğer günlerden farklı olmasın, günlük rutin şeyler devam etsin. Bu güne özel bir şey olmasın. Yani bu demek değil ki çay kahve içmeyeceğiz, çerez, çiğ köfte yemeyeceğiz, elbette yiyebilirsiniz. Amaç onlara benzememektir.

Bir de Noel baba mıdır? Dede midir? Ne haltsa bizim ülkemizde bilmediği gitmediği bir yer yok. Her yere her eve uğruyor.!...

Kim cidden bu Noel baba veya dede?..

Kim biliyor musunuz? Saint Nicoles adında Hıristiyan bir papazdır. Dışarıda bir sakallı Müslüman gördüklerinde ondan kaçanlar ne hikmetse bu papazı evlerine odalarına maşallah çok rahat bir şekilde alabiliyorlar… Bu Noel kutlama adeti de aslında Ermenilerden Hıristiyanlara geçmiş bir adettir.

Türk İslam kültüründe böyle bir adet ve kutlama yoktur.

‘’ Biz Müslümanlar, Yahudi, Hıristiyan ve Mecusilerin bayramlarını kutlar, ona ta’zım eder veya o gün onların yaptıklarını yaparsak; Allah korusun dinden çıkar’’ denilmektedir.

Bize düşen 2016 yılını; yani bir yılı daha geride bırakıyoruz. Hayatımızdan bir yıl daha geldi geçti. 2017 Yılına yani yeni bir yıla daha girmekteyiz. Koskoca bir yıla veda edip yeni bir yıla girerken geçen bir yılın muhasebesini yapmak ve gelecek bu yeni yıla tertemiz bir başlangıç yapmaktır.

Herkes bir yıl içinde iyisi ile kötüsü ile, günahı ile sevabı ile, doğrusu ile, yanlışı ile.. neler yaptığını bir kez daha gözden geçirmelidir.

Nitekim her yıl başında siyah saçlara biraz daha aklar düşüyor, akların sayısıda biraz daha çoğalıyor. Öyle ise; böyle gecelerde

daha çok sefalete, daha çok sefahate düşmek yerine; daha çok dünyevi, daha fazla ebedi aleme meyilli olmak lazımdır.

Ben bu yaşıma gelinceye kadar ailemle bugüne kadar yani yeni yıl ktlamaları çok şükür hiç yapmadım.

Yani ben yeni yıl veya Noel kutlamıyorum. NFK’nin dediği gibi..’’ Hıristiyan ve Yahudiler ne zaman oruç tutar; ne zaman kurban keser ve ne zaman bayramımızı kutlarlar ise ben de o zaman yılbaşını kutlarım.

2017 Yılının başta Ülkemize olmak üzere Tüm İslam alemine, Rize de ki bütün dost ve hemşerilerimize, okuyucularımıza ve bütün insanlığa huzur, hayır ve barış getirmesini yüce Allah’tan temenni ederim.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar