Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÖĞRETMEN VE 24 KASIM…

 ‘’İnsan Eğitimle doğmaz, ama Eğitimle yetişir.’’

İnsanlık tarihinde, milletlerin hayatı iniş çıkışlarla doludur. Bu iniş ve çıkışların sebeplerine baktığımızda en önemli faktör olarak karşımıza eğitim çıkmaktadır. Ne zaman ki Milletler eğitime önem vermiş, eğitim için tüm imkanlarını seferber ederek gençliğine sahip çıkmış ise, işte o zaman sözü sazı dinlenilen, bayrağı burçlarda yükselen bir millet olma bahtiyarlığına ulaşabilmiştir.

Eğitimin önemsenmediği, hafife alındığı zamanlarda ise yükseliş durmuş, onlar için artık iniş başlamıştır. Osmanlı, bilimin önderliğinde insanlara verdiği üstün ahlakı değerlere gönüllere taht kurmuştu. Eğitim ve bilim ne zaman ki ihmal edildi ise yükseliş ters yüz olmuştur. Eğitim öyle bir güçtür ki sadece yaşanılan asra damgasını vurmakla kalmaz, kendisinden sonraki asırlara yön verir kılavuzluk eder.
 
Eğitim bir ülkenin gelişmişlik seviyesini belirleyen en önemli ölçüdür. Muasır medeniyetler seviyesine yükselmenin ve hatta onları geride bırakmanın tek yolu eğitimdir. Bilginin hızlı bir şekilde sürekli olarak yenilendiği günümüz dünyasında sesini duyurabilmenin tek şartı, kaliteli bir eğitimdir. Çünkü insan sadece bildikleri ile düşünen bir varlıktır. Düşünce ufkunu genişletmek için; iyi bir eğitim, okumak ve daha çok bilmek bugüne kadar keşfedilebilmiş tek yoldur.

Gelelim Öğretmenlerime: Çünkü bu çarkın içinde çok önemli dişli öğretmendir. Öğretmen; İnsanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin Eğitim- Öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve onları hayata hazırlayan kimsedir.
Öğretmenler gününün amacı ise; Öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmeni bulunması gereken yüce yerine oturtmaktır.
Bizim gibi emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin bilincine varmalarını sağlamaktır.

İşte Öğretmenler günü; bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Ben de bir emekli öğretmen olarak tüm meslektaşlarıma; öncelikle sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Günlerinin hayırlı olmasını yüce Allah’tan temenni ederim.
Orhan Yazıcılar
(Emekli Öğretmen)
Önceki ve Sonraki Yazılar