Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

OHH DÜNYA VARMIŞ!..

Her ne kadar en tehlikeli bölgeden kurtulmuş olsa da Rizespor için düşme tehlikesi hala vardı ve kalan haftalarda da puan alması gerekiyordu.
İşte böyle bir durumda bulunan Rizespor için Fenerbahçe maçı önemliydi.Oysa Şükrü Saraçoğlu’nda oynana maçın sonucu  Fenerbahçe için 1 puanla şampiyonluğunu ilan edecek olması,Rizespor için de alınacak 1 puan ligde kalması demekti.
Rizespor’da sakat oyuncuların çokluğu Fenerbahçe gibi güçlü bir rakip karşısında Rizespor’un başarılı teknik direktörü Uğur Tütüneker’i zorlamıştı.
Maça hızlı ve mutlak galibiyet amacıyla başlayan ev sahibi Fenerbahçe adeta tek yanlı bir maç izlemeye başladık.Top sürekli Sarı-Lacivertlilerdeydi.Oyun daha ziyade Rizespor’un alanında oynanıyordu.Ne varki Fenerbahçe kendisini galibiyete ulaştıracak golü bulamadan hatta çok önemli ‘’Ah bu da kaçar mı’’? diyebileceğimiz bir pozisyon bulamadan birinci devre bitti.
İlk yarı akılda kalan sadece kadın ve çocukların çığlıkları vardı.
İkinci yarıya Fenerbahçe düşük düşük tempoyla başladı.Ancak Rizespor ileri uç adamları ciddi pozisyonlar yakaladı.Bunları gole çevirmede etkili olamadı.
Rizespor alan daraltıp bir de Fenerbahçe’nin ileri üçlüsünü geri alanından koparınca rakibini durdurmakla kalmayıp pozisyonlar bulmaya;galibiyet golü aramaya başladı.
Bu maçta görüldü ki;Rizespor’un  kalecisinden tutun ileri uçtaki en son adamına kadar herkes boynunu taşın altına koydu.Teknik heyeti de gerekeni fazlasıyla yaptı.
Sonuç olarak Fenerbahçe Rize’ye galip gelemedi ama şampiyonluğunu bu sonuçla kutladı.
Rizespor bu sonuçla ligde kalmayı garantileyip;şampiyonluk  kadar bizleri mutlu etti.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar