Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

OKULLAR AÇILDI..

                               Etrafıma baktıkça fark ediyorum ki; senelerdir  eğitim camiasının içinde yer almış ve senelerdir okuyor olmamıza rağmen hepimiz okulların açılmasından ötürü heyecanlanıyoruz.Bir emekli  eğitimci olarak dahil tüm öğretmen ve öğrencilerde bir uyumama,bir mutluluk bir korku….Tümüyle bir duygu karmaşası içindeyiz.

                                Keza velilerde aynı durumda,ama onlar için gerek devam eden onca işin yorgunluğu,gerekse yapılan okul harcamaları bu heyecan duygusunu bastırmaya yetiyor.

                                E tabii bunlar tatlı heyecanlar,tatlı yorgunluklar…Gelelim son zamanlarda eğitim konusunda pek de tatlı olmayan tartışmalar gündemde;bir yandan 4+4+4 sistemine geçiş,bir yandan da 66 ay konusunda ki tartışmalar pek çok insanımızı tedirgin ediyor.Daha önceleri bu konuda yazılarım yayınlandı.Düşüncelerim sizlerle paylaşmıştım.Yine de geniş çaplı yorum yapmam için çok erken.Dediğim gibi okullar öyle yada böyle açıldı,öğrencilerde sıralarına oturdu.İki gün önce Rize merkez Kurtuluş İlköğretim Okulunun 1 B sınıfını ziyaret ettim.Meslektaşım olan İsmail beyden bilgiler aldım.’’Şu an için hiçbir sıkıntının olmadığını,29 kişilik sınıfımda ki öğrencilerimin gayet rahat ve sakin olduklarını,inşallah eksik ve aksayan yönlerimizi kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.’’dedi.Benimde aynı sınıfta okuyan bir torunum var.Dolayısıyla çocuklarında çok mutlu olduklarını gördüm.

                               Şahsım adıma konuşursam;emekli eğitimci  olarak 4+4+4 ten ülke insanım dahil      henüz mutlumu?Değil mi?Tabi ki bir sonuca varabildiğimiz henüz söylenemez.Zaten bu konuyla alakalı geniş yorum yapmaya şimdilik gerek duymuyorum.Çünkü önemli olan sistemin ne olduğunun yanı sıra,ne derece mükemmel uygulanabildiği.Sistem ilk yılını tamamlayana kadar ne kadar yorum yapılsa boş.

                                Bir eğitimci olarak okulların açıldığı bugüne kadar pek mutsuz olanı görmedim.Çoğunluk mutlu gözüküyor.,bir sıkıntı yok gibi.Ama ön yargılıda değilim.Zaten gördüğüm kadarıyla en kötü sistemde de kendini geliştiren , kendini ve toplumunu DEVleştirme amacı güden, bu uğurda çalışan insanlar bir şekilde bir şeyler zaten başarıyor. Böyle insanların hem kendine hemde çevrelerine daima faydaları dokunuyor.

                Yeni EĞİTİM-ÖĞRETİM                 yılının başta ülkemiz ve ilimiz için hayırlı ve başarılı geçmesini diliyor; eğitim ordumuza sonsuz başarılar, çocuklarımıza zihin açıklığı temenni ederim.

                Sizleri seviyorum……

Orhan Yazıcılar

Emekli Eğitimci-Yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar