Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

OSMANLI TOKADI HÜSEYİN GÖÇEK’E

 Futbol enteresan bir oyun…

Bazen iyi oynarsın kazanamazsın. Bazen kötü oynarsın kazanırsın. Bazen de çok iyi oynarsın ama; hakem ya da hakemler tarafından yenilirsin.

Bu maçta aşağı yukarı böyle oldu. Oyunun geneline bakılacak olursa zaman zaman çok iyi ama; kısa sürelide olsa kötü oynadığımız oldu. Özellikle oyunun ilk dakikasından itibaren 65. Dakikaya kadar rakibe karşı bariz üstünlüğümüz oldu. Belki çok net gol pozisyonlarımız olmadı. Ancak topu daha çok ayağa tutan ve sahaya istediği gibi yayılan bir Ç. Rizespor vardı.

Gelelim oyunun 73. dakikasına. Bu dakikada Osmanlı ceza sahasının içinde top havada süzülünce rakip defans oyuncusu önce sağ eliyle, sonra da sol dirseğiyle topu kesti. Ç. Rizesporlu futbolcular ellerini hava kaldırarak penaltı olduğunu Hüseyin Göçek’e bildirdiler. O da kısa bir duraklamanın ardından penaltı noktasını gösterdi. Osmanlıspor’un kısa süren itirazı sonucu ve yan hakeminde görüşüyle verilen penaltı dan vazgeçildi.

Şimdi bakıldığında; Hüseyin denilen zatı muhteremin Ç. Rizespor’a karşı üçüncü vukuatı. Bu sezon Ç. Rizespor’un üçüncü maçını yönetti. Üçünde de kaybettik. Olabilir beş defa da kaybedebilirsin. Ancak böylesine ön yargılı maç yönetirsen; Ç. Rizespor senin yönettiğin ve yöneteceğin hiçbir maçtan puan alamaz. Almasına mümkün değildir.

Gelelim oyuna: Başta da ifade ettiğim gibi bugün Ç. Rizespor’un hedefinde üç puan alıp; ligde çok rahat bir nefes almaktı. Gerçi ben Ç. Rizespor adına lig de her hangi bir sıkıntının yaşanacağını zannetmiyorum. Ama kendi sahasında oynamanın avantajını iyi kullanması gerektiğini söylemek istiyorum.

Ama olmadı.

Sonuç olarak: Ç. Rizespor bundan sonra hem kupa; hem de ligde kalan maçları için çok daha ciddi işler yapması lazım. Bu takıma 4 puan daha lazım. Bunu da kalan 5 maçtan çıkarması alması lazım.

Kupa da ise buraya kadar kendisi savaşarak geldi. Bundan sonra elbette ki işler kolay gitmeyecektir.

İnşallah başarılı olur…

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar