Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE ADAY ADAYLARINDAN KONTRPİYE DE KALANLAR..

Öncelikle İlimiz Rize’nin vekil adaylarının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Elbette ki bu hayırlı vekaleti verecek olan aziz Rizeli hemşerilerimiz ve milletimizin izniyle diyorum. Göndereceğimiz vekillerin ‘’Yeni ve Lider Türkiye’’ idealine adım atacak zihniyetle donanmış olarak TBMM’ne yani Ankara’ya gitmesini ve geldiği yeri kesinlikle unutmamasını; halkına yüzü dönük olmamasını, onları kesinlikle unutmamasını istiyoruz.

Listede dostlarımız olduğu gibi liste dışı (Kontrpiye) de kalan çok değerli dostlarımız da var. İnanın bir çoğunun gayet güzel bir şekilde vekillik yapabileceğini en az benim kadar bu şehirde yaşayan tüm insanlar da bilmektedir.

Bunlardan başta; Rahmi Metin, Adem Biberoğlu, Mustafa Babal, Erdal Havuz, Dr. Hasan Velioğlu, Mümtaz Sinan, Hüseyin Kaya, İlyas Gör, Halil Bakırcı, Harun Mertoğlu gibi çok değerli isimler isimler de aday olabilirdi ve her biri bu kapasitede insanlardı.

Ancak her zaman söylenen ve iddia edilen ‘’Siyasetin Kuralları’’ işte bu kural devreye girer; adaylar da netleşir ve ortaya çıkar.

Bizlere de Allah hayırlısını versin demek düşer herhalde. Rabbim güzel hizmetleri onlara vermeyi nasip etsin. Meclis ya da meclis dışında..

BAŞKENTÇİ HER ZAMAN BALON ÇIKTI:

Gelelim aday adaylığı sürecinde havada uçuşan balonlara zaman zaman bizleri de alet ettiler. Çok iyi biliyorum çoğu kimse ‘’Ne yapalım yanlış tahmin ettik’’ demeyecek ve işine bakacak!.. ‘’Başkentçi’’ diye bir twitter hesabının arkasına saklanıp ‘’Hileli yönlendirme’’ yapanlar çoktan kaybetti bile!...

Ama doğru mu yaptılar, yanlış mı yaptılar? onun manevi hesaplarını kendileri verecektir. Şimdi yeni bir aşamaya gelindi. Bu aşamada hiç kimse ‘’Yerim Garanti’’ demesin.. Mühim olan vekil olmak değil, bunu layıkıyla yapabilmektir…

Şimdilik işi daha fazla uzatmak istemiyorum. Tüm parti adaylarının bir kısmına karşı çıkanlar olacak, çıkmayanlar olacaktır. Bu demokrasinin gereğidir. Bu istisnalar her zaman ve her yerde vardır…

Şehrimizin başta AK Parti olmak üzere; bütün vekil adaylarına başarılar diler, seçimlerin milleti en iyi temsil edecek kişilerle güzel bir şekilde geçmesini temenni ederim.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar