Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE ANTEPTEN ELİ BOŞ DÖNÜYOR!

 Diğer takımlardan farklı olarak bir hafta daha fazla dinlenen Ç. Rizespor; dün akşam Antep’te öyle bir oyun ortaya koydu ki; tabir caizse futbol adına utanç verici…

Sahada ne yaptığını, ya da ne yapacaklarının hesaplarını yapana kadar, kalemizde iki gol iki de kaçan penaltı izlettiler bize.

Bir takım bu kadar tutuk, bu kadar çekinerek top oynar mı? 
 
İlk yarı kısa paslarla rakip kaleye gitmeye çalıştılar. O da kaplumbağa yürüyüşü gibi oldu. Ciddi bir atak ve pozisyon bulamadık. Ayrıca defansımız adeta yol geçen han gibi. Agresif ve stres altında oynadık.
 
İlk yarı öyle ya da böyle gol yemeden tamamlandı. Ama bir ikinci yarı izledik ki; görmeye izlemeye değer hiç bir yanı maalesef yoktu.

En formda oyuncularımızı bile izlerken tanımakta güçlük çektik. Özellikle Morzıuk, Skoda, Melnjak genç Oğuz Kağan, defansta Talbi ve Mendes çok kötü oynadılar. Gaziantep bizi hem burada hem de kendi sahasında çok rahat yendi.

İki de Penaltı kaçırdı. Demek ki; Ç. Rizespor bir hafta boyunca bu maça Adana da hazırlanırken; Adana’nın havası da yaramadı.
 
Bu mağlubiyetten sonra ligin dibi biraz karıştı. Düşme potasında olan takımlarda, yukarıya doğru ciddi ataklar ve tırmanmaya başladılar. İşin ciddiyetine ve vehametine tüm takım inanmalıdır. Bundan sonra hiçbir maç öyle kolay olmayacaktır.

Ç. Rizespor en kısa sürede bu maçı geride bırakıp, haftaya Pazartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde ligin en güçlü takımlarında ve 43 puanla 2. Sırada bulunan Medipol Başakşehir ile oynayacaktır. 
 
Sonuç olarak: 24 Puanla 10.cü sırada yer alan Malatyaspor dahil olmak üzere 16 . sırada ki 20 puanlı Ankaragücü arasında çok bir puan farkı yok. Her an bu fark kapanabilir.

Ondan dolayı Ç. Rizespor için tehlike henüz geçmiş değildir. Bunun bilinciyle geleceğe bakmalıdır.
 
Haftaya yine takımımızı yalnız bırakmadan, ona sonuna kadar sahip çıkarak desteğimizi sürdürmeliyiz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar