Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE BÖYLE GÜZEL!..

Süper ligde 6. Hafta sonunda tek yenilmezliğini sürdüren Yeşil-Mavili Ç. Rizespor’u muzu öncelikle candan kutluyorum. Tebrik ediyorum.

Büyük takım tabir ettiğimiz başta Galatasaray-Beşiktaş-Fenerbahçe ve Trabzonspor; yaptıkları çok pahalı ve Avrupa’nın olağanüstü futbolcularını kadrolarına katan takımların durumu ortada. Demek ki çok kaliteli ve çok pahalı futbolcu almak işi çözmüyor.

Elbette ki Türkiye’de şampiyonluğu belirleyecek olacak takım bu büyüklerden gerçekleşecek. Ama ligin 6 haftasının tamamlandığını görünce ortaya konulan futbol Anadolu takımlarının çokta üzerinde görülmüyor. Demek ki futbol ruh ve mücadele işi. Bu sezon bunu çok iyi şekilde ortaya koyan bir Ç. Rizespor takımı var.

Ç. Rizespor görüldüğü gibi Süper ligin tek yenilmezliğini elinde bulunduran takım. Ancak ligin ilerleyen haftalarında yenilmezliğini mutlaka kaybedecektir. Bunun aksini iddia etmiyorum. Futbolda bunlar çok olağan şeyler. Yenmek gibi yenilmekte çok normal. Ama bakıldığında dün akşam İstanbul’da Kasımpaşa karşısında ilk yarı için futbol ve kalite adına söylenecek çok bir şey yok, ama!. Daha oyunun 38. Dakikasında 10 kişi kal ve oyunu büyük bir bölümünde müthiş mücadele ve hırsla oynanan oyunla gol pozisyonlarına gir, dişe diş mücadeleni sürdür ve son 10 dakikada da 9 kişi kal yine gol ara.. Bu olağanüstü bir çaba.. Ve nihayetinde 90+5 te penaltıyla beraberliği sağla. Gerçekten çok mutluluk verici bir sonuç.

Sonuç olarak: Bayramın ikinci gününde Gündoğdu da Hikmet Karamanla bir balık Restorantın da buluştuk. Yemekte önce geçmişi yani Rize’ye ilk geldiği yıllarda Çay TV de kendisiyle yaptığımız programları ve o zamanın futbolunu konuştuk. Söz Kasımpaşa maçına geldi. Hocam dedi bugüne kadar neler yaptıysak İstanbul da’da Kasımpaşa karşısında aynı tarifeyi inşallah uygulayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın demişti.

Tabii ki Hikmet Hoca oyunun ikinci yarısında oyuna mükemmel müdahalelerde bulundu. Tüm futbolcular da istenileni verme gayreti içinde oldu. Sonuçta elbette ki iyi oldu.

Ben buradan hakemler, kırmızı kartlar, şu oyuncu ve ya bu oyuncu ayrıntısına girmek istemiyorum. Bütün bu olaylar futbolun içinde olan olaylar. Ben şimdilik sonuca bakıyorum ve gidişatın iyi olduğunu görüyorum.

Tebrikler yönetim. Tebrikler teknik heyet. Tebrikler her bir futbolcumuza.

Yalnız unutmayın hafta sonu Bursa geliyor… Onunla her zaman olduğu gibi görülecek hesabımız var. Seyircimize buradan seslenelim. Lütfen ama lütfen bu maça gelip takımımızın yanında olalım. Seyirci desteği çok ama çok önemlidir. Gerçek Rizeli maça gelir; gelmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar