Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE’DE REFERANDUMUN ARDINDAN!...

 16 Nisan 2017 Geçen hafta Pazar günü yapılan Referandumun üzerinden bir hafta geçti. Türkiye genelinde olduğu gibi Rize den de normal olarak ‘’EVET’’ oyları beklenenin çok az altında da olsa ciddi şekilde önde çıktı. Türkiye ikinciliğine elde etti.
Demek ki; Rize Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemine net bir şekilde ‘’EVET’’ demiş oldu. Rize’de en güzeli olan Referandum çalışmaları esnasında insanların birbirlerini üzmediği, ayrıştırmadığı, ötekileştirmediği, kimsenin birbirine öfkeyle bakmadığı, olgun, güzel ve samimi bir ortamda geçti.
Çünkü burası Cumhurbaşkanımızın şehriydi. Hem ona yakışır bir kampanya, hem de onu mahcup etmeyecek; ancak yüzünü belki de çok güldürmedi ama, ona yakın bir sonuç elde etmiş oldu.
Rize’de yaşayan vatandaşlarımız kampanya süresince birbirlerini son derece anlayışla karşıladı. Kendi aralarında çok tatlı şakalaşmalarda oldu. Mesela oy kullanmaya gidip gelirken ‘’EVET’’ de ‘’Hayır’’ da verdiğini söyleyen, ya da ima edenler kol kola geldiler ve gittiler. Emniyet ve asayiş yönünden hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Tam bir demokratik seçim yaşandı.
Bu kampanya sürecinde ; tecrübe ve deneyimli siyasetçi Hasan KARAL yine çok öndeydi. Referandum çalışmalarında Gece- Gündüz demeden çalışan; gitmedik iş yeri, esnaf, fabrika gerekirse evler, ilçeler, beldeler bırakmadı. Eşinden ve çocuklarından uzak, günlerce evinde sabah kahvaltısı yapmayan, akşam yemeği yemeyen, eşini ve çocuklarını uzun süre görmeyen, yoğun bir tempoda çalışmak; diğer taraftan Rize ve çevresindeki tüm yatırımları takip eden, bilgi alan, işsiz ve çaresiz insanlarla oturup, onların dertlerini dinleyip çareler üreten, her türlü yardım ve desteği veren; duruşuyla güven veren, kendini kabul ettirmiş başarılı Milletvekili sayın Hasan Karal’dan bahsediyorum. Gerçekten yapmış olduğu bu fedakarlık öyle her baba yiğidin yapacağı iş değildir.
Bunun yanında Belediye çalışmalarıyla seçim çalışmalarını birlikte yürüten Belediye başkanı sayın Prof. Dr. Reşat Kasap-ı da inkar etmemek gerekir. Aşağı yukarı Rize’nin tüm mahallelerinde her akşam yer aldı ve etkili bir şekilde Referandumu ve hizmetlerini anlattı. Oldukça da başarılı oldu. Başkanın gösterdiği performans ve enerjisinin yanında hitabetiyle AK partiye büyük avantaj sağlamıştır.
AK Partinin diğer Milletvekilleri, İl başkanı, Merkez İlçe Başkanı, özellikle Kadın Kolları, gençlik kolları ve diğer yöneticilerle yoğun bir çalışma içerisine girerek gitmedik köy ve mahalle bırakmamışlardır. Yani herkesi kucaklayarak çalışmalarına ellerinden geldiği kadarıyla devam etmişlerdir.
Sonuç olarak: Her şeye rağmen çıkan bu güzel sonucun ülkemiz ve Rize’miz için hayırlara vesile olmasını dileyerek; Rizeli hemşerilerimize siyasilerimize gösterdikleri böylesine güzel duruşlarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz.
Rize’nin çözüm bekleyen onca sorunları var. Bunlara daha çok zaman ayırmak; bu ili yönetenlerin en başta gelen görevleridir.
 Rizeli hemşerilerimiz  % 75.7 ile son sözü söyledi. Şimdi söz ve yetki; Rize’yi idare edenlerde..
Artık Rizeli; Hizmet bekliyor. Yatırımların çok ciddi şekilde takibi ve de yeni yatırımlar bekliyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar