Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZELİLER! TÜRKÇE OLİMPİYATLARI’NI İZLEMEYE HAZIRMISINIZ?..

Ülkemizde yaklaşık on yıldır yapılan ve bu yılda 11.si yapılacak olan ‘’Türkçe Olimpiyatları’’diğer bir adıyla’’ Uluslar Arası Dil ve Kültür Festivali’’adı altında 140 Ülkeden 2ooo finalist öğrencinin katılımı ile 55 İl 99 salonda ‘’Evrensel barışa doğru’’sloganı ile 11.si düzenlenecektir.
Bu organizasyon; gerçekten de birçok anlamda göğsümüzü kabartan,şeref duyduğumuz ve birçok güzelliği kendinde barındıran bir güzelliğe ve özelliğe sahip büyük bir organizasyon.
Gereç içerde ve gerekse dışarıda ülkemiz adına haklı bir gurur ve onur duyduğumuz bu güzelliği inşallah bu yılda Rizeliler olarak 1 Haziran 20013 Cumartesi Günü Rize Yenişehir Stadında saat 20.30 da yaşayacağız.
Dünyanın en ucra köşelerinde hizmet veren ‘’Gönül erenleri’’ o coğrafyada yaşayan lisanı başka,dini başka,rengi başka minnacık çocuklara maddi ve manevi anlamda eğitim götürmekte ve yarının yöneticilerine Türkçe öğretmektedir.Bu her babayiğidin yapabileceği bir hizmet değildir.
Türkçe olimpiyatlarının çok güzel bir sloganı var.’’Sevgi dili Türkçe’’diye.
Bu dili kullananlara hala önyargılarla bakanlar,düşmanlık edenler…biliniz ki yurt dışında zorda kaldığınız zaman onların kapısı herkese açıktır.Biliniz ki onlar size her halükarda kapılarını açar.Çünkü onlar sevgi dilini kullanıyorlar.
Şimdi: İlimiz Rize’de girişin ücretsiz olduğu 1 Haziran Cumartesi günü saat 20.30 da başlayacak olan ‘’Türkçe Olimpiyatları’’etkinliğine Rize Yenişehir stadyumunda buluşalım.
Önceki ve Sonraki Yazılar