Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZESPOR İDARE ETTİ!

Rize'nin kuzey ve güney birleşimini sağlayacak ana arter konumundaki Salarha Tüneli çalışmaları fiilen başladı. Tünelle birlikte şehir merkezinden Dörtyol'a olan 11,7 km'lik mesafe 3 km'ye indirilmiş olacak.

Güney Çevre Yolu'yla da bağlantısı sağlanacak olan Salarha Tüneli, şehir içindeki trafik akışı da rahatlamış olacak.

Rize Dörtyol mevkiinde devam eden çalışmaları inceleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, projenin yapımını üstlenen firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Tünel ihalesini alan İntekar Yapı yetkilisi Fırat Kara, Salarha Tüneli'nin 3 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, "Rize şehir merkezinden tünelin çıkış noktasına olan 11,7 kilometrelik mesafeyi 3 kilometreye düşürecek bir projedir. Salarha Tüneli projemiz Güney Çevre Yolu'na kavşakla bağlanacak, diğer ucunda da Salarha yolu üzerinden köprülü kavşakla geçip, karşı taraftan yine kavşakla ana yola ulaşacak. Gidiş gelişli olarak iki tüpten oluşan proje, 2 buçuk yıl içerisinde tamamıyla bitmiş olacaktır" dedi.

Tünelin Rize'ye büyük kazanımları olacağını ifade eden Karal, "Bu çalışmaların Salarha bölgemize ve Rize'mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projeyi devam ettiren firmanın hiç ara vermeden çalışmayı tamamlayacaklarına yürekten inanıyorum. Bu tüneller, şehrimizin büyüyüp gelişmesine, imar yapısının Salarha vadisine doğru yayılmasına zemin hazırlayacaktır. Salarha bölgesindeki alanların imara açılmasıyla birlikte bölgenin değeri 5-10 kat artacaktır." diye konuştu.

Salarha Tünelleri projesine ilişkin bir anısından bahseden Karal, "Şu anki İl Genel Meclisi Başkanımız Mehmet Kazancı, Çaykent Belediye Başkanı olduğu yıllarda, o dönemde Başbakanlık görevinde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin kapısına kadar gelerek benden kendisiyle görüşme zemini hazırlamamı istemişti. Mehmet abinin görüşme yapmasını sağladım. Kağıt üzerinde çizdiği iki çizgiyle beraber Salarha Tüneli'ni ilk defa orada gündeme getirmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız da konuyla ilgilenmem için bana talimat vermişti. O günden bu yana projeyi çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar