Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZESPOR YİĞİDOLARA BOYUN EĞMEDİ..

Spor Toto Süper Ligde haftanın en zorlu maçına şahit olduk.Gerçekten zor bir maç oldu.Ligin 32.Hafta maçında küme düşme mücadelesi veren Rizespor konuk ettiği Sivasspor’u mağlup edemedi ama en azından mağlup’ta olmadı.

Sivasspor güçlü bir takım ve kadroya sahip olduğunu bulunduğu yerde bileğinin hakkıyla geldiğini zaten kanıtlamış bir takım.Bu maçta da bunu kanıtlamış oldu.

Aslında Rizespor Sivas’tan çok daha iyi futbol oynuyor.Ama ne zamandan beri derseniz;Uğur Tütüneker’in gelmesinden sonra.Hem iyi futbol,hem de aldığı sonuçlar bunu net bir şekilde ortaya koymuştur.

Sivasspor’un Avrupa kupalarına gitmek için mücadele ettiğini gördük.

Rizespor ise son haftalarda olağanüstü gayret göstererek tehlikeli bölgeden hızla uzaklaştı.Ancak tehlike geçmiş değildi.Taaki sivaspor maçında alınması planlanan üç puanla ligde kesin kalmayı garantilemek istiyordu.Ama olmadı..

Maça gelince:  İlk yarı başka,ikinci yarı bambaşka bir Rizespor izledik.İlk yarım saat konuk Sivasspor’un tek ciddi atağı olmadı.Hatta ilk yarı da diyebiliriz.Gol ha geldi ha gelecek derken malesef gol sesi çıkmadı.

İkinci yarı Sivasspor oyuna dengeyi getirdi.Direkten dönen top ve gol pozisyonları buldu.Maç golsüz biteceği zannedilirken Sivas 90’da golü buldu.Rizespor bu şoku bir dakikada bulduğu golle üstünden atarak beraberliği sağladı.İyi de oldu.Taraftar bu beraberlik golüne galibiyet kadar sevindi.

İşte futbolda bazen kendi sahanızda bile olsa beraberliğe çok sevinirsiniz.Haftaya Kasımpaşa;son hafta da Elazığ gelecek.Demek ki biraz daha sabır gerekiyor.Sonuç iyi olacak inşallah…
Önceki ve Sonraki Yazılar