Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZESPOR NORMALE DÖNDÜ, İLK YARI BİTTİ…

 Ç. Rizespor PTT 1. Lig’in 17. Yani son haftasında Gazişehir Gaziantep’i kendi sahasında 2-1 Mağlup etmesi taraftarını hem mutlu etti, hem de ligde ki iddiasını sürdürdü.
Antep’in fıstıklı baklavasını yedikten sonra, ancak ikinci yarıda etkisini gösterdi. 
İlk yarı mideye oturmuş gibi geldi ama, oyunun ikinci yarısında  hazmedilen fıstıklı baklavanın bütün enerjisi işe yaradı. Hem iyi oyun, hem de golü bulmamızda etkili oldu. 
Ç. Rizespor bu çok zorlu deplasman maçını kazanmasına kazandı ama; oyun anlayışında çok fark eden bir şey göremedik. İlk yarıda her zaman olduğu gibi rakibi üzerine çekip, defans ağırlıklı oyununu sürdürdü. Kontra ile golü buldu ama; gol yemeden de edemedi.
İkinci yarı çok farklı bir Ç. Rizespor sahadaydı. Tam saha pres yaparak, rakibin de üzerine gidip, hem oyun üstünlüğünü ele geçirdi, hem de gol pozisyonları buldu. 
86. Dakika da ikinci yarı da oyuna giren Süleyman’ın asisti ve yine ikinci yarıda oyuna giren Recep Niyaz, aldığı pasla  güzel bir hareketle yerden sert vurarak galibiyet golünü kaydetti.
İlk yarının bu son maçında Ç. Rizespor’un 3 puan alıp; üst sıralardan kopmaması elbette ki taraftarını mutlu etti. 
Ancak ikinci devre bu takıma ciddi şekilde takviye gereklidir. İbrahim Üzülmez’in de devre arasında ki zamanı çok iyi değerlendirmesi lazım. Çünkü ikinci devre iddiası bulunan bütün takımlar çok daha güçlü konuma geleceklerdir.
Sonuç olarak:  Alınan bu galibiyet ilaç gibi geldi. Buna çok sevindik ve ihtiyacımız vardı. Ligde ki iddiamız ciddi şekilde devam edecektir. Bu vesile ile Ç. Rizespor’umuza daha şimdiden ikinci yarı için başarılar diliyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar