Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE’YE SİVİL HAVAALANI ŞART !..

Benden önce Rizeli birçok meslektaşım Rize Havaalanı için çok sayıda yazılar yazarak; bu konuyu defalarca gündeme getirdiler. Hepsine Teşekkür ediyorum. Elbette ki hepsinin ve hepimizin düşünceleri aynı… Ne istiyoruz? İlimize Sivil bir Havaalanı istiyoruz. Çok şey istemiyoruz aslında.

İlimiz Rize’nin çok ciddi olan havaalanı ihtiyacını biran önce çözmemiz lazım. Bu nasıl olmalı? Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Rize – Artvin Milletvekilleri; Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkımız bu konuda seferber olmalıyız.

Türkiye’de nerdeyse her ilde havaalanı var. Ancak Rize’de yok. Türkiye’de son 7 yılda Havacılık Sektörü öyle bir büyüdü ki içerisinde hayvanların otladığı Mera haline gelmiş atıl havaalanlarının tamamında artık uçuşlar yapılıyor. Üstelik bu havaalanları yetmediği için yenileri yapılırken, mevcut havaalanlarının kapasitesi de artırılmaya başladı. Artık buda yeterli olmuyor. Birçok illerde 2. Hatta 3. Havaalanları bulunmaktadır. Bizlerde haklı olarak ilimiz için havaalanı istiyoruz. İnanıyorum ki Rize – Artvin Çevresinin yolcu kapasitesi havaalanı için son derece verimli olacaktır. Bunda da kimsenin endişesi olmasın.

Ulaşım 2023 Vizyonunda planlanan Hava Limanları arasında Rize’nin adı mutlaka en kısa zamanda yer almalıdır. Yapımı planlanan bu Hava Limanlarından birinin kaynakları Rize’ye ayrılırsa ilimiz bundan haklı olarak istifade etmiş olacaktır.

Bir defa şunu iyi anlamak lazım; Rize’de yapılacak olan Havaalanı Lüks değil, tamamen ihtiyaç haline gelmiştir. İfade ettiğim gibi birçok ilde yolcu kapasitesi çok az olmasına rağmen bu illere havaalanları yapılmışsa elbette ki bizimde havaalanı istememiz en doğal hakkımızdır. İlimizde çok önemli işler yapılıyor bundan memnuniyet duyuyoruz. Ancak bu çok önemli projenin de hayata geçirilmesi sonucunda önemli bir hizmetin tamamlanacağı inancını taşıyorum.

Ancak hep birlikte hareket edersek bu projenin gerçekleşmesi mümkün olacaktır.
Önceki ve Sonraki Yazılar