Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

SADECE ALINAN BİR PUANA SEVİNDİK…

 İlk maçında evinde Gençlerbirliği karşısında rakibe fazlasıyla pozisyon veren ve hatta milli maç arasında Trabzon da ki hazırlık karşılaşmasında 6 golü kalesinde gören Ç. Rizespor; bu kez Beşiktaş karşısında daha organize bir savunma ortaya koydu.
Özellikle Kıvanç ve Kağan’ın yönlendirdiği Ç.Rizespor orta sahası LuaLua ve Kweuke’ye topu aktardığı her pozisyonda bu futbolcular zaman zaman başarılı oldu ve Beşiktaş’a da zor anlar yaşattı.
Ç. Rizespor oyunun büyük bir bölümünde oyunda dengeyi sağladı. Bakıldığında ilk 60 dakikada  oyuna hakim olup; Beşiktaş’ı adeta oynatmadı.
Mehmet Özdilek Beşiktaş’ı iyi analiz etmişti. Çünkü rakibin gücünü ve oynadığı iyi futbolu  biliyordu. Bunu çok iyi bilen Özdilek oyunu tamamen kendi sahasına yığdı. Hem de büyük bir bölümünü. Alan daralttı ve rakibin hata yapmasını kollayıp kontratakla gol aradı.
Ekibimiz Ç.Rizespor ilk yarıyı tamamen bu ilke ile oynadı. Ancak oyunun geneline bakıldığında Beşiktaş %70 Ç. Rizespor ise % 30 oynadı. Doğrudur! Ama bu; Ç. Rizespor’un sahip olmayışından da kaynaklanmış olabilir.
Şu gerçek te gözden kaçmamalı. Ç. Rizespor defansını etten duvar yapıp defansa çekilmiş ise de, Beşiktaş’ın amacı çabuk top kullanmak ve hızlanmaktı. Dikkat edildiyse bunu öncelikle Ç. Rizespor yaptı. Bunda da başarılı oldu. Ve golü de ilk bulan taraf oldu.
Sonuç olarak Ç.Rizespor son 10 dakika da durumu koruma adına  her ne kadar telaşa kapıldıysa da alınan bir puana fazlasıyla sevindi.
Herkesin favori gördüğü Beşiktaş’ı Arena da top oynatmayan ve alınan bir puan çok önemli ve yeterliydi.
Bunu başardıkları için teknik heyet ve tüm futbolcuları tebrik etmek lazım.
Kötü oyun ama; iyi sonuç.. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar