Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

SAĞLIĞIMIZA ÖNEM VERELİM..

 Sağlık, sıhhat insanın  büyüklüğünü kavrayamadığı, bu sebeple ‘’Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’’ sözünün söylenmesine vesile olan çok büyük bir nimettir. 
Kur’an-ı Kerim’de: ‘’Sonra da kıyamet gününde size verilen sıhhat nimetinden hesaba çekileceksiniz.’’ Buyurulmuş.
Peygamber efendimiz (s.a.v.) Hz. Hamza’ya  ‘’Hayatına kıymet ver’’ ‘’Allah’ın Peygamberi de senin gibi sıhhatte olmayı sever. Sıhhatine  önem ver öğütlerini vermiş. ‘’Sıhhatin en hayırlı servet olduğu, Allah’tan sıhhat ve mutluluk istememizi, o’ndan afiyet dilememizi, imandan sonra insana verilmiş en büyük nimet sıhhat olduğunu, sıhhatimizi korumak için ne gerekiyorsa onu yapmamızı’’ tavsiye etmiştir.
Bir başka hadislerinde de: ‘’Gerekli atılımları yaparak kuvvetli olan mü’min zayıf düşen mü’minden daha hayırlı ve daha sevgilidir. Böyle olmakla beraber imanlı olduğu için her bir mü’minde hayır vardır.
Eğer şu veya bu sebeple başarısızlığa uğrarsan sakın ha: - Eğer böyle yapsaydım, şöyle şöyle olurdu deme. Yalnızca şöyle söyle: Allah böyle düzenledi. O dilediğini yapar. ‘’İyi ce bil ki; Şöyle yapsaydım böyle olurdu gibi sözler şeytani işlere yol açar.’’ Buyurdu.
İslam Dini’nin sıhhati koruyucu, geliştirici ve tedavinin önemini ve yapılmasını belirtici birçok emirleri ve öğütleri vardır.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar