Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

SAMSUN-SARP DEMİRYOLUNA DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

                       ‘’SAMSUN-SARP’A DESTEK SÖZÜ’’

Samsun-Sarp Demiryolu projesi kapsamında yapılması yönünde; Karadeniz İllerinden de destek çığ gibi büyüyor.. 
 
DDY Genel Müdürlüğüne Ordulu hemşerimiz Ali İhsan Uygun’un atanması dolayısıyla bu projenin kısa sürede hayata geçmesi için destek sözü verdi.
 
Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Ordulu Ali İhsan Uygun’u ziyaret ederek, Karadeniz İllerinin birbirine entegre olması için Samsun-Sarp Demiryolu Projesi için destek sözü verdi…
 
GENEL MÜDÜR UYGUN DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ:
 
AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ankara’da yapılan ‘’Kuruluştan günümüze İl başkanları toplantısının ardından; Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne atanan Ali İhsan Uygun’u ziyarette bulundu. Bu ziyaret esnasında Karadeniz bölge illerinin çok arzu ettiği Samsun-Sarp Demiryolu Projesinin ‘’BÖLGEMİZ’’ için önemli bir proje olduğunu belirterek, çiçeği burnunda Genel Müdürden Samsun-Sarp Demiryolu Projesinin hayata geçirilmesini talep etti. Genel Müdür Uygun, Tomakin talebi karşısında ise, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin hayata geçebilmesi için destek vereceğini söyledi.
 
SAMSUN-SARP DEMİRYOLU İKTİDARIMIZ ZAMANI HAYATA GEÇİRİLECEK:
 
Ordu İl Başkanı Tomakin yaptığı açıklamada; ‘’Hemşerimiz olan Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a hem hayırlı olsun, hem de Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile ilgili ziyarette bulunduk. Genel Müdürümüzden Samsun-Sarp Projesi ile ilgili talep ve isteklerimizin artık elzem olduğunu, projenin hayata geçirilmesi için kendilerinden destek istedik. Kendisi de Proje için bize destek vereceğini söyledi. Projenin büyüklüğü karşısında hayretlerimizi gizleyemedik. Karadeniz sahil yolu gibi dev proje nasıl hayata geçirildi ise Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin iktidarımız zamanında hayata geçirileceğine inancımız daha da arttı’’ diye konuştu.
 
‘’SALVADER’’ KARADENİZ İLLERİNDE DEMİYOLU PROJESİ İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ:
 
 Samsun- Sarp Demiryolu projesine her geçen gün talep ve destekler artmakta iken ‘’SALVADER’’ Karadeniz İllerini ve İlçelerini heyet olarak ziyaret edip, yardım istedi.
 
Salvader başkanı D. Ali Toptan: ‘’Ziyaretlerimiz gösterdi ki bu çok önemli Proje için umutlarımız artarak çoğalmaktadır. Perşembenin gelişi çarşamba dan anlaşılmakta.. Temel taşları bir bir yerine oturmaktadır.   

DDY Yolları genel müdürlüğüne Ordulu hemşerimiz, Genel Müdür Yardımcılığına ise Rizeli hemşerimizin atanmış olmaları, sağlam temel taşlarının yerli yerine oturtulması en önemli göstergedir. Böylesine  değerli makamlara Karadenizli iki  bürokrat hemşerimizin atanmış olması ve bu makamlara layık görülmelerine onay veren; onun öncesinde  Karadenizli hemşerimiz ulaştırma ve alt yapı Bakanlığına atanmış olması, Samsun- Sarp Demiryolunun yapılacak olmasının en önemli habercisidir. 
 
Bir biri ardından ve Karadeniz in değişik ilerinde bu makamlara atanmış olmaları ve bu anlamda Karadeniz’de birliğimizi sağlayan; ve Samsun- Sarp Demiryolu yapımının da önünün açılmasına vesile olan Sayın  Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz.. 
 
Ayrıca; Genel müdürü ziyaret edip, destek sözü alan ordu Ak Parti il yönetimine, öncesinde Genel Müdür yardımcısını ziyaret edip destek sözü alan  Rize millet vekili Muhammet Avcıya ve Rize Ak Parti il başkanlığına içtenlikle teşekkür ediyoruz.
Böylesine mükemmel bir tablonun  önünde Samsun- Sarp Demiryolu engellenmeye uğrarsa o zaman bizde bir eksiklik var demektir. O zaman demek oluyor ki; talep etmesini yada taktir etmesini bilmiyoruz.’’ Dedi
 
STK’LARIN DESTEĞİ ŞART:
 
Toptan: ‘’ Toplumun öncüleri olan STK’ lardan ne kadar çoğulcu ve güçlü ses gelirse, siyasetçilerin işi o kadar kolaylaşır ve elleri güçlü olur. Tabii biliyoruz ki; Karadeniz Samsun-Sarp Demiryolu büyük bir projedir. Maliyet anlamında Karadeniz duble yoldan daha fazla maliyetlidir. Ancak hemen başlayıp bitecek bir proje değildir.

En azından Karadeniz bölgemizde hızlı  bir şekilde yapılaşmanın önüne geçilmiş olur. Bina sahipleriniz mağdur olmamaları, aynı zamanda Devlete kamulaştırma nın daha maliyetli olmasının da önüne geçilmiş olur. Ayrıca Ülkemizin en büyük STK kuruluşu olan TOBB’un ‘’Bir Tren Rayı da bizden kampanyasına sıcak bakar mı? Bilemiyoruz ama, en azından umit ediyoruz’’ diye konuştu…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar