Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ŞANSSIZ GECE’DE DOSTLUK KAZANDI..

Trabzon Avni Aker’de  iki dost şehir takımının  karşı karşıya geldiği 2013-2014 Futbol sezonunun 2.ci maçında kazanan önce dostluk oldu.
Trabzonspor için maça golle başlamak büyük onlar için büyük bahtiyarlıktı.Haa şunu’da belirteyim atılan yada diğer bir deyimle yenilen birinci golde kimse Ç.Rizespor’un kalecisine kızmasın.Bu büyük haksızlık olur.Andrian’ın şutu üzerine geliyor gibi görünse de son anda koordinat değiştirdi.Ve sekerek ağlara gitti.Bu Gheroghe Hagi familyası vuruşuyla reaksiyon göstermek neredeyse hiçbir file bekçisinin harcı değil.Bu anlamda eleştirileri haksız ve yersiz buluyorum.
Ç.Rizespor’un savunması top kullanma becerisi açısından ev sahibi Trabzonspor’un defansından daha iyi
İnancım odur ki hem kalecimiz hem de defansımız daha da iyi olacak.
Dikkat çekilecek diğer önemli bir durum ise 40.dakikada Tevfik kösenin beraberlik golünü attığında Trabzonspor ceza sahası dolaylarında 6-7 Ç.Rizesporlu oyuncu vardı.
İlk yarıda Trabzonspor’un oyuna hızlı başlaması ve golüde erken bulması Trabzonspor’u rahatlattı.Ancak  Ç.Rizespor bütün hatlarıyla defansıda ileri çıkarak  Trabzonspor’un üzerine gitmeye başladı.Trabzonspor bu yarıda sadece skoru koruma içgüdüsüyle topu çevirdi.
İkinci yarıda Trabzonspor hem anlayış,hem estetik hem de üretkenlik anlamında ilk 45 dakikadan daha iyiydi.Ancak son bölümlerde Ç.Rizespor rizk alarak Trabzon kalesine yüklendikçe yüklendi.Ancak sonuç getirecek vuruş bir türlü gelmedi.Tabii ki şanssızlıkta eklenince sonuç kaçınılmaz oldu.
90 ‘da Ali Adnan’ın topu direkte patlasa’da Ç.Rizespor büyük şanssızlık yaşayarak sonuca katlanmak zorunda kaldı.
Ama bana göre Ç.Rizespor ilerisi için umut vermesi sevindirici olmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar