Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

SELAM’’ BOLU BEYİNE !

 Ç. Rizespor ikinci yarının en zorlu deplasmanından aldığı 3 puanla; şampiyonluk yolunda büyük bir engeli de aşmış oldu.
Rakibimiz Boluspor; ikinci yarıda hem çok iyi futbol, hem de aldığı puanlarla göz dolduruyordu. Ç. Rizespor için bu deplasman maçı çok zor görünüyordu. Çünkü kaybetmemiz durumunda rakibimizin işi kolaylaşacaktı. Bundan dolayı kazanmaktan başka çare yoktu.
Maça gelince; futbolda her zaman çok iyi oynayarak kazanamazsınız. Bu maçta böyle oldu. Boluspor’u adeta uyutarak yendik diyebiliriz. Futbol ve pozisyon zenginliği açısından her iki takımda çok bir varlık gösteremedi. Ç. Rizespor önce beraberlik hesaplarını ön plana çıkardı. Sonrasında ise kontra oyunla rakip alana hızlı bir şekilde girip gol bulamayı hedefliyordu. Öyle de oldu. 19. Dakika da Samudio Vedat Muriç’in asistiyle boş kaleye topu gönderdi. Bu gol Boluspor’un daha oyunun başında toparlanmasını ciddi şekilde engellemiş oldu. 
Boluspor doldur- boşalt sistemini tercih edince ve de baskısını kalabalık bir şekilde gerçekleştirmeye çalışınca; ister istemez Ç. Rizespor defans yapmak zorunda kaldı. Bir iki ciddi atak ve direkten dışarı çıkan iki top, bir de kaleci Gökhan’ın direk dibinden çıkardığı gol pozisyonunun dışında fazla bir varlık gösteremedi.
Geçen hafta G. Antep karşısında yedek ağırlıklı bir takım çıkaran İbrahim üzülmez, bir anlamda haklı çıktı. Hem takımda yer bulamayan futbolcular için bir şans oldu, hem de as futbolcularını dinlendirmiş oldu. Vedat Muriç’in 86. Dakikada kaçırdığı gol klasına hiç yakışmadı. Demek ki son haftalardaki düşüşü devam etmektedir. Oysa Vedat Muriç’e Ç. Rizespor’un şu son haftalarda çok ihtiyacı var. Onun gol yollarındaki başarısızlığı takımı olumsuz yönde etkiliyor. İyi ki Samudio var. Ama Muriç, yaptığı asistler ve rakip defansı zor duruma sokması elbette ki Ç. Rizespor’un işini kolaylaştırıyor.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor bu deplasmandan sadece aldığı 3 puan değil; rakibini de yanına yaklaşmasına izin vermedi. Bundan sonra Ç. Rizespor kalan maçları kolayca aşabileceğine ben şahsen çok inanıyor ve güveniyorum. Ç. Rizespor bu çok önemli galibiyetten sonra; şampiyonluk havasını bu şehre yaşatmaya başlamıştır. 
Taraftara düşen en büyük görev: Ligin bitimine 7 hafta kalmıştır. Ç. Rizespor bu kalan 7 maçın 4 ünü kendi sahasında 3 ünü ise deplasmanda oynayacak. Dolayısıyla kendi sahamızda oynayacağımız şu 4 maçta seyircilerimiz tribünleri doldurup; takımına ciddi şekilde destek vermelidir. Deplasmanlara az da olsa taraftarın desteği devam etmektedir.
Ç. Rizespor bu güzel galibiyeti bu şehre yaşattığı için; başta yönetim, teknik heyet ve tüm futbolcularımızı şehrimiz adına kutluyoruz, tebrik ediyoruz. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar