Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ŞİMDİ KARNE ZAMANI, HERKESE İYİ TATİLLER!...

 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı sona erdi. İlimiz Rize’de yaklaşık 57 Bin Öğrenci Karnelerini aldı. 3 Ay sürecek uzun bir tatile girdiler.
Çok iyi biliyorum ki; yoğun geçen bir yılın ardından öğrencilerin hak ettikleri tatilde dinlenip, varsa eksiklerini tamamlayıp gelecek Eğitim-Öğretim yılına hazırlanacaklardır. Mezun olan Öğrencilerin ise bir üst Eğitim-Öğretimde amaçlarına ulaşmak ve geleceklerini inşa etmek için enerji depolayacaklardır. 2018-2019  Eğitim-Öğretim yılında 270 okulda 57 Bin Öğrencinin eğitim gördüğü ve 4500 Öğretmen ile  eğitim dönemini başarıyla tamamladılar.
Öncelikle Öğrenci velilerine bir Emekli Eğitimci olarak seslenmek istiyorum. Değerli veliler; başarıya ortak olduğunuz gibi, başarısızlıklara da ortak olmalısınız. Daha fazla hoşgörü göstermelisiniz. Sizlerin sonsuz anlayışı karşısında çocuklarınız daha mutlu olacaklardır. Şunu kesinlikle unutmayın! Öğrencilere (yani çocuklarınıza) verilen karnelerin bir Eğitim-Öğretim yılının değerlendirmesi olduğunu unutmayın. Çocuklarınızın gelişimlerini devam ettirebilmeleri için onları destekleyiniz. Yapıcı ve özgüven artırıcı bir tutumla onlara destek olunuz.
Çok değerli meslektaş Öğretmen arkadaşlarım: “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur ve her öğrenci özeldir’ düşüncesi ile çıktığımız bu yolda sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi devam ettirmeniz gerekmektedir.   Sizlerde her türlü fedakarlığı ve özveriyi ortaya koyarak kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, emeklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir tatil diliyorum. 
Sevgili Öğrenciler: “Gelişim, sadece eğitim öğretim süresince veya sadece okulların açık olduğu dönemlerde değil, hayatınızın tümünde devam eder. Bu bilinçle hareket ettiğiniz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir güçlük yoktur. Vatanını milletini seven, ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmalısınız. Geleceği parlak, özgüveni yüksek öncü kuşaklar olmak için çok çalışmalısınız. Şanlı geçmişimizi çok iyi bilmeli ve çok daha iyi bir gelecek inşa etmenin çabası içerisinde olmalısınız. Eğitim öğretim yılı sonunda aldığınız karneler sizlerin bir yıllık çalışmalarınızın değerlendirmelerini içermektedir. İnanıyoruz ve inanıyorum ki; olumlu yönlerinizle beraber eksiklerinizi de görüp önümüzdeki yıl daha düzenli, daha verimli çalışarak arzu ettiğiniz seviyelere ulaşacaksınız. Tatilinizi en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum”….
Bu vesile ile; başta tüm Eğitim camiamıza ve Öğrencilerimize hayırlı ve mutlu tatiller diliyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar